İBB Şehir Tiyatroları... DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ'NDE USTALARLA KUTLAMALAR!

İBB Şehir Tiyatroları... DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ'NDE USTALARLA KUTLAMALAR!

Şehir Tiyatroları 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü Ücretsiz Oyun ve Etkinliklerle Usta Sanatçılarıyla Kutladı.

Dünya Tiyatro Günü’ne Özel Ücretsiz 9 Oyun

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Şehir Tiyatroları oyuncuları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde ücretsiz olarak sahnelenen 9 oyunla İstanbullu sanatseverlerle bir araya geldi.

Her yıl, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü için kaleme alınan ulusal bildiriyi, bu yıl Seçkin Selvi yazdı.

Bildiri, 27 Mart günü tüm sahnelerde oyun öncesinde sanatçılar tarafından okundu.

Şehir Tiyatroları’nın Usta Sanatçıları 27 Mart Dünya Tiyatro Günü İçin Kamera Karşısına Geçti

İBB Şehir Tiyatroları’nın tiyatroyu ve sanatı hayatlarının merkezine alan ve bir ömür tiyatroya gönül vermiş ustaları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü için kamera karşısına geçti.

Ayla Algan, Zihni Göktay, Esin Eden, Gökhan Mete, Mazlum Kiper, Suphi Tekniker, Naşit Özcan, Emin And, Betül Arım, Sevtap Çapan, Binnur Şerbetçioğlu, Funda Postacı, Hakan Altıner, Mert Asutay; İstanbul Şehir Tiyatroları’nda geçen yıllarından, unutamadıkları anılarına, ustalarından ustalıklarına uzanan uzun sanat yolculuklarını kamera karşısında anlattılar.

İBB Şehir Tiyatroları sanatçılarıyla yapılan röportajların tam kayıtlarına tiyatronun Youtube hesabından ulaşılabilir.

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Usta Sanatçılara Ziyaret

İBB Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Kurumumuzdan emekli olmuş usta sanatçıları unutmadı. Sanatçı Yaşam Evi’nde kalan sanatçılar ziyaret edildi.

Sanatçı Yaşam Evi’ndeki ziyarete; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan ve Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever’in yanı sıra aralarında Bennu Yıldırımlar, Nevzat Çankara, Pınar Demiral’ın da bulunduğu Şehir Tiyatroları sanatçıları ve Nedim Saban katıldı.

Darülbedayi’den Şehir Tiyatroları’na “Afiş, Oyuna Davettir” Sergisi Sanatseverlerin Yoğun İlgisiyle Açıldı

İBB Şehir Tiyatroları’nın 108 yıllık tarihi boyunca kapalı gişe oynayan, tiyatro tarihine adını yazdırmış oyunlarının afişlerinin yer aldığı “Afiş, Oyuna Davettir” sergisi, 25 Mart 2022 Cuma günü Bahçelievler Dr. Enver Ören Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin geniş katılımıyla açıldı.

Tiyatromuzun kuruluşundan Cumhuriyet’e, 2. Dünya Savaşı’ndan 2000’li yıllara çok önemli değişimlere tanıklık eden pek çok tarihi afiş İstanbul’un kültürel hafızasını canlandırmak için ziyaretçilerini bekliyor. Sergi, 8 Nisan’a kadar ziyaret edilebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.