İBB Şehir Tiyatroları... 'SEN İSTANBUL’DAN DAHA GÜZELSİN' SEYİRCİYLE BULUŞTU!

İBB Şehir Tiyatroları... 'SEN İSTANBUL’DAN DAHA GÜZELSİN' SEYİRCİYLE BULUŞTU!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin adlı oyunu seyirciyle buluşturdu.

Oyun, 29 Eylül 2020 Salı günü saat 20.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde ilk gösterimini yaptı.

Seyircilerin beğenisini kazanan oyun ayakta alkışlandı.

Oyunun ilk gösterimine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan, Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, İBB Meclis Üyesi Fidan Aslan Eroğlu, Şehir Tiyatroları Müdürü Ceyhun Ünlü, Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen, Sahne Direktörü Ayşegül İşsever ve Müdür Yardımcılarının yanı sıra birçok sanatçı, gazeteci ve eleştirmen katıldı.

Oyunun sonunda sahnede söz alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Biraz mahcup bir sahne. Çünkü Covid bizi esir aldı. Bundan sıyrılmayı başaracağız. İnsanoğlu her şeyi başarmış.

Bu büyük emek için çok teşekkür ediyorum, çok güzeldi. İnanılmaz bir film şeridiydi,” dedi. Ardından Ekrem İmamoğlu oyunda rol alan sanatçılara çiçek takdim etti.

Oyun Konusu:

Bir ailenin üç kadını; anneanne, kız ve torun… Üçünün ortak yazgısı, aynı mekânda, dile gelenlerden daha çok içlerinden sessiz sedasız geçen cümlelerde gizli…

Erkeklerin yalnız ve eksik bıraktığı yaşamlarında, birbirlerine tutunurken ve giderek birbirine benzerken, geçmiş, şimdi ve gelecek içiçe geçiyor.

Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin, İstanbul fonunda Ayfer, Başak ve Melis’in hikâyesini anlatıyor. Kadının değişmeyen hikâyesini…

Oyunda Esin Umulu, Şebnem Köstem, Yeliz Şatıroğlu rol alıyor.

Oyun, 1 Ekim, 3 Ekim 2020 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde; 6, 8, 10 Ekim 2020 tarihlerinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

Sahnelerimizde Aldığımız Covid-19 Tedbirleri

İBB Şehir Tiyatroları COVID-19 tedbirleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 23.06.2020 tarihinde yayınladığı genelgeye uygun olarak gereken önlemleri aldı. 

Kontrollü normalleştirme süreci için tiyatro salonları yeniden düzenlendi, sahnelenecek oyunlar yeni şartlara göre yeniden seçildi.

Oturma düzeni 1 dolu 1 boş olacak şekilde %50 doluluk olacak şekilde planlandı.

Maskesiz izleyicilerin salonda bulunmasına izin verilmeyecek.

Fuayelere her 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde, belirli sayıda seyirci kabul edilecek.

Salonların klima sistemi yeni şartlara uygun şekilde yüzde 100 temiz havayla çalışacak şekilde ayarlandı.

Salon girişlerinde ateş ölçümü yapılacak, dezenfektan bulundurulacak.

Fuayede beklemeyi ve kalabalık oluşumunu azaltmak için salon kapıları daha erken açılacak. Seyircilerimizin kademeli bir şekilde salona giriş yapmalarını sağlayacağız.

,Oyun sonrası çıkışta yığılma olmaması için acil çıkış kapıları da açılacak, izleyicilerimizin binalarımızdan çıkışları daha hızlı gerçekleştirilecek.

Oyundan 1 gün sonra, gerek seyircilerimizin gerekse sanatçı ve teknik ekipte görevli tüm çalışma arkadaşlarımızın kullandıkları alanlarda detaylı temizlik çalışması yapılacak ve dezenfekte makinesi ile dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirilecek.

Böylelikle bir sonraki seans için sahneye gelecek izleyicilerimize hijyenik bir ortam sağlamış olacağız.

İyi seyirler…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.