İBB Şehir TiyatrolarıMÜZEDE SAHNE ETKİNLİĞİNE BİRHAN KESKİN ŞİİRLERİYLE KONUK OLUYOR!

İBB Şehir TiyatrolarıMÜZEDE SAHNE ETKİNLİĞİNE BİRHAN KESKİN ŞİİRLERİYLE KONUK OLUYOR!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Sakıp Sabancı Müzesi’nin beşincisini düzenlediği Müzede Sahne etkinliğine, şair Birhan Keskin’in şiirleriyle katılıyor.

Sanat yönetmenliğini Emre Koyuncuoğlu’nun yaptığı Müzede Sahne şiir okuması etkinliği, 19 Ağustos 2021 tarihinde saat 19:30’da Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras Ana Sahnede gerçekleştirilecek.

Emre Koyuncuoğlu’nun yönettiği programda, Birhan Keskin’in şiirlerini Mana Alkoy, Enes Mazak, Hazal Uprak, Ebru Üstüntaş ve Tevfik Şahin seslendirecek.

Gösteri sanatları alanında geniş bir yelpazeden isimleri, belli bir tema etrafında buluşturan Müzede Sahne, beşinci yılında “Şimdi ve Buradayız Aşkım!” sloganıyla düzenleniyor. Dünyanın geçirdiği zorlu sürece beraber bakıp yaraları topluca sarma çağrısında bulunan etkinlik, bu yıl dayanışma ve umut kavramlarına odaklanıyor.

Birhan Keskin’in “Y’ol” şiirleri hakkında

...Birhan Keskin'in yeni kitabı Y'ol'da yer alan kırk üç bölümlük 'Taş Parçaları'nın tam ortasında duruyor. Adalet ve zalimlik meseleleri etrafında şekillenen bu şiir, kitabın ana meselesinin de ortaya çıktığı yer konumunda. Aslında uzun bir ayrılık şiiri Y'ol. Kitabın adındaki kesme işareti, bölünmüş bir yolun işareti olarak duruyor. Kitabın ikinci bölümünde sıklıkla tekrar edilen 'dur' fiiline karşın, yol artık ikiye ayrılmış ve Adorno'nun deyişiyle, havaya bir toz bulutu kalkmıştır. Y'ol'un ilk bölümündeki 'Taş Parçaları' adlı şiir, aşk ve ayrılık üzerine, ama ille de adalet ve zalimlik üzerine uzun bir sorgulama. Bu şiirle, önceki tasarım geride bırakılmış ve nesne artık asıl hüviyetine kavuşmuştur: 'Taş' artık, etekteki taştır Birhan Keskin için. Acı, kederli ve biraz da sert!...

Alıntı: Kemal Varol, “Ayrılık taşları”, Radikal Kitap Eki, 5 Mayıs 2006

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.