İbrahim Tatlıses... KADIN HAKİM O SÖZLERİ AFFETMEDİ, DÖRT YIL HAPSİ İSTENİYOR!

İbrahim Tatlıses... KADIN HAKİM O SÖZLERİ AFFETMEDİ, DÖRT YIL HAPSİ İSTENİYOR!

İbrahim Tatlıses’in Twitter hesabı üzerinden birinci sınıf hakim Habibe Aslan’a hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davaya devam edildi.

TATLISES YAŞANANLAR ANLATTI

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık İbrahim Tatlıses ile avukatı hazır bulundu. Duruşmada şikayetçi Hakim Habibe Aslan’ı ise avukatı temsil etti.

“Ben MESAM üyesiyim. O dönem MESAM’ın başkanı Arif Sağ yürütüyordu. Daha öncede yapılmış toplantıda başkanın azli için karar çıkmış olağanüstü genel kurula gidilmişti. Henüz bu toplantı zamanı gelmeden mahkemeden bir durdurma kararı çıktığını duydum.

Güvendiğim insanlara sorduğumda da ‘hakimin kızı MESAM avukatı olduğu için bu kararı aldı’ dediler. Bende bu yüzden Twitter hesabımda dava konusu tweetleri attım. Bunu paylaşanlar da oldu. Katılanın kızının avukatımı aramaları üzerine de tahminen bir gün sonra bu tweetler kaldırıldı.

Ben katılanı daha önceden tanımam, kızını da tanımam. Bu kararın alınmasında şikayetçi Habibe Aslan’ın kızının gerçekten mahkemeye müracaat edip etmediği hakkında bilgi sahibi değildim. Hakimin kararı ile ilgilide bilgi sahibi değildim, söylenenlere inandım. Şikayetçilerle geçmişten bir husumetim yoktur. Hakaret etmek, iftira etmek için bir nedenim yoktur.”

TATLISES’E 4 YILA KADAR HAPİS

Habibe Aslan, Tatlıses’e ayrıca hakimlik ve insani değerlerini, kişiliğini, tarafsızlığını ve adilliğini tartışmaya açarak kendisine iftira attığı iddiasıyla şikayetçi olmuştu. Aslan’ın şikayeti üzerine Tatlıses hakkında 4 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.