İlham Gencer... SON YOLCULUĞUNDA VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ!

İlham Gencer... SON YOLCULUĞUNDA VASİYETİ YERİNE GETİRİLDİ!

101 yaşındaki caz sanatçısı ve piyanist Bozkurt İlham Gencer, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKIM) düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende gözyaşlarına hakim olamayan şarkıcı Bora Gencer, babasının vasiyetinin yerine getirildiğini açıkladı.

Bir süredir boğuştuğu sağlık sorunları sonrası kalp krizi geçirip Bodrum'da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden İlham Gencer için MESAM tarafından AKKM'de tören düzenlendi.

Usta sanatçının sevenleri ile ailesinin katıldığı törende Gencer'in oğlu Bora Gencer taziyeleri kabul etti.

Son yolculuğuna uğurlanan İlham Gencerin vasiyeti yerine getirildi

"BABAM 'BENİ TÜRK BAYRAĞINA SARACAKSINIZ' DERDİ"

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, sanatçı Bozkurt İlham Gencer'in hayatından kesitler ile bir dönem birlikte çalıştığı görüntüleri barkovizyondan perdeye taşındı.

Son yolculuğuna uğurlanan İlham Gencerin vasiyeti yerine getirildi

Tören sırasında kimi zaman gözyaşlarını tutamayan Bora Gencer, babasının Türk bayrağına sarılmayı vasiyet ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

Şerefli doğup, şerefli ölen bir babanın çocukları olmaktan dolayı çok mutluyuz. Allah herkese nasip etsin. Türk olarak doğru, Türk olarak öldü. Çok inançlı bir insandı.

Ben duayı, namaz kılmayı, her şeyi babamdan öğrendim ama hiçbir zaman duayı ve namazı ortalıkta bir reklam aracı olarak kullanmadı. Geçen seneye kadar orucunu da tuttu.

İyi bir müslümandı babam. Bir cuma günü defnediyoruz, o da böyle isterdi. Çok mutlu ve huzurlu gitti. 'Türk bayrağına saracaksınız beni' derdi, vasiyeti de öyleydi.

Son yolculuğuna uğurlanan İlham Gencerin vasiyeti yerine getirildi

"MÜZİK DÜNYASINA KAZANDIRDIĞI PEK ÇOK İLK VAR"

Törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz başta olmak üzere sanat dünyasından Yücel Arzen ve Tayfun Duygulu ile sanatçının sevenleri katıldı.

Son yolculuğuna uğurlanan İlham Gencerin vasiyeti yerine getirildi

Bozkurt İlham Gencer'in Türk bayrağına sarılı tabutu ardından törenin yapıldığı salondan alınarak son yolcuğuna uğurlanacağı Zincirlikuyu Camii'ne getirildi.

"100 YILLIK ÖMRÜ GÜZELLİKLE GEÇTİ"

MESAM Başkanı Recep Ergül, "Biz geçen sene MESAM olarak 100'üncü doğum gününde kendisine 'Yaşam boyu onur ödülü' taktim etmiştik. 100 yaşında bir çınar. Ne mutlu ona ki Cumhuriyet'le doğdu, modern cumhuriyetin tüm güzelliklerini yaşadı, çok sevdi, çok sevildi.

Son yolculuğuna uğurlanan İlham Gencerin vasiyeti yerine getirildi

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında olduğumuz bu günlerde kendisini yitirdik. 100 yıllık ömrü güzellikle geçti, bizlere hep ilkleri yaşattı müzikte. İnsan olarak üstün özelliği vardı en önemlisi bir Atatürk ve bayrak sevdalısıydı. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Atatürk" şeklinde konuştu.

"POP MÜZİK ONUN ÇATISINDAN ÇIKTI"

Yücel Arzen, "Modern Türk pop müziğinden bahsediyorsak İlham Gencer'in çatısından söz etmek mümkün. Pop müzik aslında onun çatısından çıktı. İlham Gencer kendi geçmişini çok daha eskilere dayandıran bir müzisyendi" açıklamasını yaptı.

Son yolculuğuna uğurlanan İlham Gencerin vasiyeti yerine getirildi

ALLAH HEPİMİZE GÜÇ VERSİN

İlham Gencer’in vasiyeti var mıydı sorusuna da cevap veren Bora Gencer, “Devlet sanatçılığı istiyordu ama o prosedür değişmiş, devlet büyüklerimiz o hayattayken bunu gerçekleştiremediler. Böyle bir sanatçılık unvanı kalkmış araştırmalarım sonucunda…

Bozkurt İlham Gencer son yolculuğuna uğurlandı...

Başka bir şey yapılacak denmişti ama yapılmadı. En çok istediği ülkede insanların silahsız gezmesi… Silahlara çok karşı bir insandı, hayatı boyunca çakı bile taşımadı. Bizim o işlerle ilgimiz olmaz. ‘Sabır, şükür ve dua’ dedi hep.

Bu üç önemli konu üzerinde hep durdu. Onun ülkeye olan inancı ve hayata olan bağlılığı hayatta tuttu. İki senedir çok büyük uğraşlar verdik. Yeri geldi düzeldik, yeri geldi biraz bozulduk, tekrar toparladık buraya kadarmış...

Çok büyük acı içindeyim, tarifi imkânsız bir acı. Babam muhteşem bir insandı, herkesin sevgilisi oldu.  Bugün 27 yaşında bir insan, İngiltere’de yaşayan bir genç gelip babamla doğum gününü kutluyor. Sadece belli bir yaşa değil her yaşa hitap eden, yaş skalası olmayan bir adamdı.

Asıl acıyı onu defnettikten sonra yüreğimde hissedeceğimi biliyorum. Allah hepimize güç versin.” şeklinde konuştu.

DOSTLARI ÜNLÜ SANATÇIYI ANDI

101 yaşında vefat eden İlham Gencer'i dostları şu sözlerle andılar...

Nuri Alço: İlham Gencer’i anlatmak kolay bir şey değil. Geçen yaz Bodrum’da beraberdik. En son hastane ziyaretini yaptım. Göğsünden Türk bayrağını ayırmayan, çok güzel bir insandı.

Kalbi güzel bir insandı, büyük efsane yeri hiçbir zaman doldurulamayacak. En son hastanede gördüm kendisini, güzel bir insanı kaybettik.

Bozkurt İlham Gencer son yolculuğuna uğurlandı...

Müzik yapımcısı Hakan Eren: Başımız sağ olsun… Türk popunun yaşayan çınarlarından, efsanelerinden biriydi. İlk Türkçe sözlü müziği başlatan birçok sanatçıyı müzik dünyasına katan Ajda Pekkan’dan Emel Sayın’a kadar…

Türkiye’nin ilk caz piyanisti… Benim de uzun yıllar beraber çalıştığım bir usta. Çok şey yaşadık. Hayatımda hiçbir şeyi unutmayan hafızası bu kadar sağlam birini görmedim. 90’lı yaşlarında her şeyi hatırlardı.

İlham Amca bunu övünerek söylerdi; Nota bilmezdi ama her şeyi çalardı. İnanılmaz bir müzik aşkı vardı, piyano çalmayı severdi hiç boş durmazdı. Sohbeti hoş bir insandı. Egosu kaprisi yoktu.

Nilgün Belgün: Kızım Merve’nin dedesi, çok sevdiğim eski kayınpederim, müzik adamı İlham Gencer’i kaybettik. Çok üzgünüm çok. Mekânı cennet olsun.

AJDA PEKKAN'DAN 'İLHAM GENCER' PAYLAŞIMI

Ünlü şarkıcı Ajda Pekkan, Bozkurt İlham Gencer'in vefatının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmıştı: Canım ustam, çok değerli hocam, ilk sahnemin duayeni… Sevgili İlham Gencer, ruhun şad olsun, ışıklar içinde uyu.

Son yolculuğuna uğurlanan İlham Gencerin vasiyeti yerine getirildi

Usta sanatçı, Zincirlikuyu Camisi’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi.

Kaynak:milliyet.com.tr / Seçkin ŞENVARDAR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.