İnstagram... 6 YILDA 100 KAT DEĞERLENDİ!..

İnstagram... 6 YILDA 100 KAT DEĞERLENDİ!..

Facebook'un 2012 yılında 1 milyar dolara satın aldığı Instagram'ın değeri şu an 100 milyar doları geçmiş durumda. Yani şirket, 6 yılda 100 kat değerlendi.

Facebook'un 2012 yılında 1 milyar dolara satın aldığı Instagram'ın değeri 100 milyar doları geçmiş durumda.

Kapalı bir fotoğraf paylaşım ağı olarak hayatına başlayan uygulama, kısa süre önce tanıttığı IGTV ile 1 saate kadar uzunluktaki videolara ev sahipliği yapan kapsamlı bir hizmete dönüştü. Instagram, rapora göre Facebook'tan hızlı kullanıcı kazanıyor ve yılda 10 milyar dolarlık gelire göz kırpıyor.

5 YILDA 2 MİLYAR KULLANICIYA ULAŞACAK

Süper hBu ay başında 1 milyar kullanıcıyı geçen Instagram, Bloomberg Intelligence'in hazırladığı rapora göre son 12 ayda 10 milyar dolardan fazla gelir elde etmiş olabilir.

Analist Jitendra Waral'ın raporuna göre, Facebook'un ana sayfasından çok kullanıcı çeken uygulama, önümüzdeki 5 yılda 2 milyar kullanıcıya ulaşmayı başaracak.

BÜYÜMEYİ SÜRDÜRÜYOR

Instagram kullanıcı kitlesinin Facebook'a göre daha genç olmasının reklam verenler tarafından olumlu karşılandığını belirten rapordaki dikkat çekici bir unsur da Facebook'un aksine, Instagram'ın ABD'deki büyümesini dahi sürdürmesi oldu.

Önümüzdeki yıl boyunca Facebook'un gelirinin yüzde 16'sını oluşturacak olan Instagram için eMarketer verilerine göre önceki yıl bu oran yüzde 10,6'ydı.

Waral, 2018 gelirlerinin büyük bölümünün bugün olduğu gibi ana sayfa akışındaki reklamlar olacağını, TV platformunun ise gelirde hatırı sayılır bir pay almak için çok genç olduğunun altını çizdi.

 
 
 
 
Facebook'ta Paylaş!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.