İNTERNETTEN PUDRA, HİGHLİGHTER ve GÖZ ALTI KAPATICISI ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

İNTERNETTEN PUDRA, HİGHLİGHTER ve GÖZ ALTI KAPATICISI ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

Kozmetik ürünleri alışverişi titizlikle yapılması gereken bir alışveriş. Cildimize doğrudan temas eden bu ürünlerin içerik kalitesi sağlıklı olmalı ve her şeyden önemlisi de cilt tipiyle uyumlu ürünler tercih edilmeli.

En çok tercih edilen kişisel bakım ve kozmetik ürünleri arasında pudra, göz altı kapatıcısı ve highlighter geliyor. Peki bu ürünlerde en önemli özellikler neler? Kozmetik alışverişi yapacaklar için önerilerimizi paylaştık.

Makyajın Gizli Kahramanı Pudra

Pudralar, kusursuz bir yüz makyajının en önemli öğeleri arasında yer alıyor. Bu nedenle pudra satın alırken titiz olmak önemli. Makyajın gereğinden fazla parlak olmasını önlemesine ek olarak makyaj sabitleme için de tercih edilen pudralar, kalıcı ve etkili bir makyaj için tercih ediliyor. Farklı markaların pudra modelleri alışveriş yaparken kafa karıştırıcı olabiliyor. Bu da pudra seçimi nasıl olmalı sorusunu gündeme getiriyor.

Pudra seçiminde kapatıcılık düzeyi en çok dikkat edilen konu. Makyaj tarzınıza ve bulunduğunuz ortama göre şeffaf, orta ya da tam kapatıcı, uzun süre dayanıklı pudra seçimi yapabilirsiniz. Bitiş türü bakımından mat, doğal, aydınlık gibi alternatifler barındırıyor. Güneşten koruma (SPF) özelliği de sunan pudralarda kuru, yağlı ve karma cilt tiplerine göre seçimler de yapılabilir.

Göz Altı Kapatıcısı İle Eşsiz Bir Cilt Formu

Gözler bir cildin odak noktası ve makyaj malzemeleri içinde göz altı kapatıcısı çok önemli bir dokunuş sunuyor. Göz altı kapatıcısı, göz altlarındaki koyu halkaları kapatarak göz çevresini daha genç ve aydınlık gösteriyor. Göz çevresinin ideal forma kavuşması, bakışları daha canlı ve iddialı yapıyor. Bu nedenle göz altı kapatıcısı herkesin sahip olması gereken bir ürün. Göz altı kapatıcısı satın alırken ürünün içerdiği pigmentlerin cilt yapısı ile uyumlu olmasına önem verilmeli. Kapatıcı tercihinde genellikle fondötene göre birkaç ton açık olan renkler tercih ediliyor. Kapatıcıların aynı zamanda ten rengine göre de daha açık tonda olması fark yaratan bir konu.

Highlighter Nasıl Seçilmeli?

Aydınlatıcı, yani highlighter modelleri cildin daha aydınlık bir görünüme sahip olması bakımından çok önemli makyaj ürünleri. Farklı formlarda tercih edilen highlighter cildi parlak, canlı göstererek aydınlığın etkisini ortaya koyar. En çok tercih edilen highlighter türleri içinde likit, krem ve toz yer alıyor. Aydınlatıcılarda renk tonu seçimi de makyajın iddialı görünmesi açısından önemli. Kuru, yağlı ya da karma cilt tipleri için tercih edilebilecek highlighter modelleri içinde formülasyona göre, renk tonuna ve makyaj bitişine göre seçim yapabilirsiniz. DIOR, Clinique, Armani, Make Up Forever ve Tarte gibi markaların ürünleri genellikle en çok ilgi görenlerden.

Pudra, highlighter ve göz altı kapatıcısı ürünlerinde dünyanın en iyi markalarının seçeneklerini Sephora online alışveriş mağazasında internete özel indirimlerle keşfedebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.