İsmail Acar... LALELER TEMALI SERGİSİYLE ADRESSİSTANBUL'DA !..

İsmail Acar... LALELER TEMALI SERGİSİYLE ADRESSİSTANBUL'DA !..

Atelier by İsmail Acar, İstanbul ve Laleler Temalı Sergisi 7 Mayıs’ta addresistanbul’da Açıldı.

İsmail Acar’ın sergi açılışına Epos7’nin değerli üyeleri de katıldı.  Acar imzası taşıyan objeler ve tablolar büyük ilgi gördü. Sergi 10 Haziran’a kadar adddresistanbul’da görülebilir.

addresistanbul Genel Müdürü Derya Devrim “Sanatsal faaliyete ev sahipliği yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Çünkü sanatın evlere girmesinin, ev dekorasyon ve tasarım merkezi olarak konumlandırdığımız addresistanbul’un misyonlarından biri olduğunu düşünüyoruz.  Gelecek yıllarda da özellikle Türk sanatçılarına kapılarımız sonuna kadar açık olacak ve bu konularda faaliyet göstermeye devam edeceğiz. Önümüzdeki sene 10. Yılımıza giriyoruz ve bu bizim için çok önemli. 10. Yılımızda süregelen sanatsal etkinliklerin yanı sıra, tüm mağazalarımızda her zaman genç sanatçıların eserlerine de yer vermeyi ve onlar için dışa açılım imkanı yaratmayı misyonumuz olarak belirledik.  2006 yılında gerçekleştirilen Venedik Bienal’inde İsmail Acar’ın  sergilenen eserleri, Türk sanatçıları arasında en kapsamlısıydı. Biz de bunu Türk sanatseverler ile buluşturma talebimizi İsmail Acar’a ilettiğimizde, İsmail bey addresistanbul’un sanat ile olan bağını bildiği için davetimizi kabul etmişti. Eserlerini bienal sonrası ilk defa addresistanbul’da sergiledik ve hak ettiği ilgiyi gördü. Atelier by İsmail Acar’ın işlerini gördüğümüzde bir sanatçı tarafından geliştirilen farklı bir konsept olması açısından tekrar İsmail Acar ile bir ilk gerçekleştirmek istedik ve böylelikle Atelier by İsmail Acar ilk kez addresistanbul’da kendi mekanı dışında başka bir mekanda sanatseverlerin ilgisine sunulmuş oldu.”

Özgün tasarımları ve modern çizgisiyle dikkat çeken, ev ve dekorasyonun ilk ve tek alışveriş merkezi addresistanbul yine bir ilke imza atarak, ATELIER by İsmail Acar’ın atölyesi dışındaki ilk sergisine ev sahipliği yapacak.  “İstanbul ve Laleler” temasıyla Acar’ın özgün tasarımlarını, dekoratif tabaklara, kutulara ve vazolara taşıyarak sanatı gündelik hayatın bir parçası haline getiriyor.  

İsmail Acar: LALE Görsel güzelliğinin ve estetik  görünümünün ötesinde, bizim kültürümüzde  minyatür den  çiniye; çiniden çeşitli el sanatlarına kadar pek çok sanatçıya ilham veren  bir estetik obje ,narin soğanlı bir bitki olan lale, İslamiyet’te ve Tasavvuf içinde çok özel anlamlar taşıyor. Arapça yazılışı itibariyle “Allah” kelimesi ile aynı harfleri taşıyan lale, Tasavvuf’ta da “Allah’ın Birliği”ni (Tevhid) temsil ediyor.  Ayrıca yine Tasavvuf’ta, lale yapraklarının yukarıya doğru duruşunun, bir dervişin dua edişini resmettiğine inanılıyor.

Tüm bunların yanında, rengi ve şekli itibariyle sık sık “sevgilinin yüzüne, yanağına ve dudağına” benzetilen bu eşsiz çiçek, bu anlamda aşkı ve aşk duyulan güzel sevgiliyi sembolize diyor.

Günümüzde lale denildiğinde ilk akla gelen şeyler daha çok Lale Devri ve zamanla sembolü olduğu İstanbul şehri olarak öne çıkıyor.

Bu denli tüm Türk Estetiğine yüzyıllardır ilham  objesi olan Lale artık  yüzyıllar sonra ilk kez, Güzel sanatlar alanında  Ismail Acar’ın resimleriyle tekrardan güncellenmektedir...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.