İSTANBUL'DA YANLIŞ "TAKİP"!...

İSTANBUL'DA YANLIŞ "TAKİP"!...

Hesapta film İstanbul'a kıyak geçiyor?Fransız sinemasının usta yönetmeni Luc Besson büyük gişe yapan "Taken" yani "Takip" filminin ikincisi için İstanbul'u mekan tutmuş? Başrolde yine ilk filmin yıldızı Liam Nelson? Film İstanbul'u ve Türkiye'yi dünyaya tanıyacak? Üstüne para versen böyle reklam olmaz? Yani hem cam kenarı hem yirmibeş kuruş?

Film çekilirken zabıtadan, polise, askerden esnafa İstanbul seferber oluyor? Türkiye'nin gözbebeği Hollywood'un gözüne girecek ya? Adamlar Süleymaniye çevresine öyle bir yerleşiyorlar ki bir cuma namazı kılmadıkları kalıyor? Mahmutpaşa esnafı zaten beleş figüran? Önemli olan İstanbul kazansın?

Süleymaniye cemaati semte günlerce karargah kuran filmi ekibini yediriyor içiriyor?. Çaylar, kahveler bedava? Bir gün kokoreç, bir gün çiğköfte, bir gün baklava-börek partisi? İstanbul sokakları kapanıyor,Tahtakale çatıları beylere açılıyor,kameraman gece gündüz çekiyor?İstanbul görücüye çıkıyor ya aman yanlış olmasın?

Film adeta İstanbul'da başlıyor İstanbul'da bitiyor? Daha başka ne istesek ki adamlar Ayasofya'nın önünden bile geçmediler? İlle de Süleymaniye ille de Eminönü sanki Mimar Sinan belgeseli? Medya şişirdikçe şişiriyor ne Fransa'da ne Amerika'da böyle yalakalık yok... Film Türkiye'den dünyaya pazarlandı bile? Filme bir de Oscar verirlerse İstanbul'a palamuttan sonra turist akını da olmaz mı? Ya filmi seyreden İstanbul'a koşarsa ne yatak yeter ne yorgan?

Kapalıçarşı'dan Haliç'e, Süleymaniye'den hanlara hamamlara çektiler de çektiler? Turşu suyundan simite, çaydan ayrana kamera karşısına? İstanbul filmin başrolünde?

Nihayet filmin afişi çıkıyor tabi İstanbul'dan eser yok? Liam efendi bir garip kuş misali afişe yerleşmiş? İstanbul'un kalbi kırılmasın diye Türkiye için bir çakma afiş, cami hemen kenara iliştirilmiş yersen tabii.. Başlığa da İstanbul eklenmiş çocuk kandırmaca..

Esas fiyasko filmin kendisi? İstanbul'u yerin dibine sokup çıkarıyor? Bu hangi İstanbul arkadaşlar. Fatih'in İstanbul'u mu acaba kara çarşaflı kadınlar hiç eksik olmuyor beyazperdeden? İstanbul'un en kötü sokakları , hanları, hamamları seçilmiş karizma yerle bir? Film sanki İran'da çekilmiş İstanbul için bir utanç belgeseli.. Türkiye'yi gariban göstermek için polis arabalarını bile hurdalıktan sokuşturmuşlar? Daha neler neler hamam diye çektikleri yerden türbe bile olmaz? Hele Amerikan Konsolosluğu'nun önündeki askeri birlikler Bağdat'ta yoktur?Anlaşılan Luc Besson, "Fetih" filmindeki İstanbul'da kalmış hala?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.