İŞTE DÜNYANIN EN GÜZEL YÜZLÜ KADINI!

İŞTE DÜNYANIN EN GÜZEL YÜZLÜ KADINI!

Dünyanın en güzel kadını Bella Hadid oldu. Altın Oran öçüleriyle yapılan değerlendirmeye göre dünyanın en güzel kadını Bella Hadid seçildi. Yüzde 94.35 oranla genç model birinci sırada yer alırken, Beyonce yüzde 92.44 oranla ikinci oldu.

Kardeşi Gigi Hadid’i geride bırakan güzelliğiyle Bella Hadid, dünyanın en güzel kadını oldu. 

Londra’daki Kozmetik ve Estetik Cerrahi Merkezi’nden Doktor Julian De Silva’nın yaptığı ölçümlere göre yüzde 94.35 oranla en güzel yüzün Bella Hadid’e ait olduğu ortaya çıktı.

 Doktor Julian De Silva, gözler, kaşlar, burun, dudak, çenenin haritasını çıkararak orana en yakın kişileri hesaplıyor. De Silva, “Bella’nın ölçülerini çıkardıktan sonra açık ara mükemmelliyetin kazananı oldu” dedi.

Bilgisayar ortamında yüzün haritasını çıkararak, gözler, burun, dudak ve çenenin 12 noktasını baz alarak orantıyı inceleyen De Silva, “Fi sayısı yani 1.618, çok uzun zamandır güzelliğin sırrı olduğu düşünülüyordu.

bellahadid_altinoran.jpg

Fakat şimdi bilgisayar ortamında yaptığımız haritalandırmayla gerçek kadınların yüzünün altın orana ne kadar yakın olduğunu ölçebiliyoruz” dedi.

Gözleri, burnu ve dudaklarının orantısından dolayı dünyanın en güzel kadını ünvanını alan Bella Hadid’i listede ikinci sırada Beyonce takip ediyor.

Listenin devamında ise Amber Heard, Ariana Grande, Kate Moss ve Cara Delevigne gibi isimler var.

De Silva, Angelina Jolie’nin yüzünün simetri ve güzellik konusunda mükemmel bir örnek olduğunu savundu.

anjelinajolie_altinoran.jpg
Bella Hadid’in en güzel kadın seçilmesinde geçirdiği estetik operasyonların payının da olduğu bir gerçek.

Ergenlik çağında burnuna estetik operasyon olduğu dedikoduları çıksa bile Hadid, bu konu hakkında hiçbir zaman konuşmadı.

InStyle dergisine verdiği röportajda ise bıçak altına yatmaktan veya yüzüne yapılacak herhangi bir dolgudan çok korktuğunu söyledi.

amber-heard-5.jpg

Doktor Julian De Silva’nın 2017’de yaptığı ölçümlere göre en orantılı yüze sahip isim Amber Heard çıkmıştı.

Golden Ratio of Beauty Phi, Antik Yunan’dan beri güzelliği tanımlamak için kullanılan matematiksel bir yöntem. Leonardo Da Vinci’nin de eserlerinde bu oranı kullandığı biliniyor.

Antik Yunanlılar, fi sayısı 1.618’e en yakın kişinin estetik olarak en güzel olacağına inanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.