İTALYAN FİLM MÜZİKLERİ CRR SAHNESİNDE!

İTALYAN FİLM MÜZİKLERİ CRR SAHNESİNDE!

Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), "İtalyan Film Müzikleri"yle dolu unutulmayacak bir konser programıyla dinleyicilerinin karşısında olacak.

“İtalyan Film Müzikleri” CRR sahnesinde yankılanacak.

20. yüzyıl senfonik müzik alanında uzman bir orkestra şefi olan ve kendine özgü tarzı ile büyük beğeni toplayan şef Stefano Mazzoleni, unutulmaz birçok filmin müziğine imza atan İtalyan besteci Nino Rota’nın eserlerine yer verdiği “Incantevole Italia” adlı projesiyle İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na konuk olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), "İtalyan Film Müzikleri"yle dolu unutulmayacak bir konser programıyla dinleyicilerinin karşısında olacak.

Değişik ülkelerdeki otoriteler tarafından birçok övgü dolu müzik eleştirileri alan ve “fantastik şef” olarak adlandırılan Stefano Mazzoleni, “Incantevole Italia” adlı müzik projesiyle 5 Mayıs Cuma günü sanatseverlerle bir araya gelecek. Stefano Mazzoleni’nin bu projesi; Tony Pattichio’nun hazırladığı film, dansçılar ve soprano eşliğinde CRR sahnesinde olacak.

"İtalyan Film Müzikleri"nden seçkilerin sunulacağı bu kaçırılmayacak konser, 20.00’de başlayacak. İstanbullular konser sırasında unutulmaz birçok filme imzasını atan besteci Nino Rota’nın müzikleri eşliğinde İtalyan sineması ve güzel sanatlarından, İtalya’nın doğal güzelliklerine ve mimarisine uzanan keyifli bir yolculuğa çıkarken Fellini, Francis Coppola, Zeffirelli ve Visconti gibi tanınmış yapımcıların filmlerinden örnekler de görebilecek.

Konser kapsamında efsânevî besteci Nino Rota’nın; “Casanova (Pin Penin)”, “Romeo e Giulietta”, “Otto e Mezzo”, “La Dolce Vita”, “Giulietta degli Spiriti”, “II Gattopardo ( Vals de Giuseppe Verdi)”, “II Gattopardo (Vals de la despedida)”, “Prova d’Orchestra”, “II Padrino”, “Le Notti di Cabiria” ve “Amarcord” adlı eserleri seslendirilecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.