İYİLİK ZİNCİRİ BÜYÜYOR!

İYİLİK ZİNCİRİ BÜYÜYOR!

Spor kulüpleri engellileri hayata bağlamak için “İyilik Zinciri” hareketini başlattı.

Buna göre bir spor kulübü bir başka spor kulübünü de yanına davet ederek engelli bireylerin ihtiyaçlarına göre Engelsiz Yaşam Vakfı aracılığıyla yardım eli uzatıyorlar.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Adana’da yaşayan altı engelli bireye altı akülü sandalye verdi.

Spor kulüpleri arasında başlayan “İyilik Zinciri” hareketi hızla yayılıyor.

Spor kulüplerinin engelli bireyler için harekete geçmesi ve bir başka spor kulübünü de hareketin içine davet etmesiyle başlayan ve bütün hızıyla yayılarak devam eden çalışma engelliler için de umut ışığı oldu.

Adana Demirspor başkanı iş insanı Murat Sancak ve “İyilik Zinciri”ne davet ettikleri Boluspor’un, Engelsiz Yaşam Vakfı iş birliğiyle başlattığı spor kulüplerinden “İyilik Zinciri” hareketi sayesinde şimdiye kadar dokuz engelli bireyin hayata katılımını kolaylaştırıldı.

Başkan Murat Sancak, Adana Spor adına Adana’da yaşayan altı engelli bireye altı akülü sandalyeyi ücretsiz olarak verirken, Bolu Spor adına Bolu’da yaşayan üç engelli bireye üç akülü sandalye bağışladı.

Spor kulüpleri arasında büyük bir hızla yaygınlaşan “İyilik Zinciri #challenge” olarak da adlandırılan hareket hakkında konuşan Engelsiz Yaşam Vakfı Başkanı Atilla Kaplakarslan “Tüm Türkiye’de devam eden bu hareket sayesinde pek çok engelli bireyimiz akülü tekerlekli sandalyesine kavuşarak hayatın içine dahil oluyorlar.

Evlerinden kendi başlarına akülü sandalyeleri sayesinde diledikleri yere gitme özgürlüğüne kavuşmaları onları mutlu ediyor ve hayata daha çok bağlıyor” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.