Jinekomasti? GÖĞÜS KÜÇÜLTME ARTIK ERKEKLERİN DE GÖZDESİ?

Jinekomasti? GÖĞÜS KÜÇÜLTME ARTIK ERKEKLERİN DE GÖZDESİ?

Amerikan Plastik Cerrahi Derneği'nin yaptığı açıklamaya göre 2010 yılının bir önceki seneye oranla talebinde en çok artış gösteren operasyonu erkeklerde göğüs küçültme yani jinekomasti girişimi.

İlerleyen yaş, değişen hormon seviyeleri ve spor için kullanılan steroidler nedeniyle erkeklerde sadece meme ucunun büyümesi yada göğüslerin genel anlamda büyümesi ve sarkması gibi istenmeyen problemler oluşabilir.

Bu anomalitenin giderilmesi amacıyla bir göğüs küçültme operasyonu yapılabilir. Bu tür bir girişim realistik beklentileri olan, sağlıklı, göğüs büyümesi stabilize olmuş, göğüslerinin büyük olduğunu düşünen erkekler ve başvurulan diğer tedavilerin cevap vermediği durumlar için uygundur.

Jinekomasti sadece liposhaping yada sadece eksizyon yöntemleriyle yapılabildiği gibi her iki tekniğin de kombine edilmesi gereken vakalar olacaktır. Her iki metodun da kullanımında lokal anestezi ile birlikte sedasyon tavsiye edilmekle beraber kişinin yada doktorun tercihine göre genel anestezi de kullanılabilir.

Ortalama bir saat süren girişimin sonunda evinize dönebilir, aynı gün sosyal hayatınıza geri dönebilirsiniz. Tam sonuç yaklaşık üç ay içerisinde şekillenir ve aşırı kilo alımı yada hormon dengesizlikleri yaşamamanız durumunda da ömür boyu kalıcı olur.

T-shirtle, gömlekle, plajda yada sevgilinize kucağınızı açarken rahatlıkla göğsünüzü gere gere dolaşma özgürlüğü artık sizin!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.