'Kafes'... "YILIN EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ"NÜ ALDI !..

'Kafes'... "YILIN EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ"NÜ ALDI !..

ESKADER 2015 Kültür Sanat Ödülleri, Basın Müzesi’nde düzenlenen bir toplantı ile açıklandı. 29 ayrı dalda 31 ödülün sahipleri belli olurken Kafes sinema filmi yılın filmi seçildi.

Yapımcılığını Yasemin Nak'ın üstlendiği "Kafes" filmi, Türkiye'de 2 Ekim'de vizyona girdi. Yüz binlerce izleyiciyi ağlatan film, izleyicilerden tam not aldı.Yılın Sinema Ödülü Duygu dolu sahneleri, etkili müziği ile izleyenlere duygu dolu anlar yaşatan, 12 Eylül 1980 darbesi ve öncesini ele alan Kafes” filmine gitti.  

  Her yıl düzenlenen ve büyük bir şölende sahiplerine verilen ESKADER Kültür Sanat Ödülleri, dün açıklandı. Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) üyeleri ve ödül seçici kurulu tarafından tespit edilen ödüller, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde düzenlenen bir basın toplantısıyla medyaya ve kamuya duyuruldu.  Kafes, Dursun Önkuzu'nun şehit edilmesinden Mustafa Pehlivanoğlu'nun idamına kadar geçen seksen öncesi kuşağın sağıyla soluyla dramını ele alınıyor.  

Kafes filminde İsmail Hacıoğlu, Nilay Duru, Şefik Onatoğlu, Melda Arat, Fırat Şahin, Erdal Cindoruk, Tolga Yüce, İbrahim Ethem Aslan, Janberk Nak, Cem Sultan Karabulut, ve Turgay Atalay gibi oyuncular rol aldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.