Kapan...ROMA’DAN İKİ ÖDÜL BİRDEN!

Yönetmenliğini Seyid Çolak’ın yaptığı TRT ortak yapımı “Kapan” filmi, İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen Uluslararası Rieti Sabina Film Festivali’nde “En İyi Film” ve “En İyi Erkek Oyuncu (Onur Dilber)” ödüllerini kazandı.

Yönetmenliğini ilk uzun metrajına imza atan Seyid Çolak’ın yaptığı bol ödüllü Kapan filmine bir ödül de İtalya’dan geldi.

Film, Roma’da yaklaşık 300 filmin başvurusuyla düzenlenen Uluslararası Rieti Sabina Film Festivali’nde En İyi Film ödülü ve başrol oyuncusu Onur Dilber’e En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandırdı.

Ulusal ve uluslararası film festivallerinde pek çok ödülün sahibi olan; başrollerinde Onur Dilber, Serkan Altıntaş, Sami Aksu, Münibe Millet, Yasemin Girgin ve Yüksel Akça’nın yer aldığı film, bu sonuçla birlikte ödülleri toplamaya devam etti.

Filmin aldığı iki ödül sonrası sevinci ve heyecanını dile getiren Seyid Çolak, “Filmimizin İtalya’da online da olsa festival kapsamında seyirciyle buluşması değerliydi” dedi.

Festivalin ilk olarak normal akışında düzenleneceğini fakat vaka sayılarının artmasıyla festivale gidemediklerini belirten Çolak, “Seyircilerle filmimi seyretmek ve ödülü sahnede almak çok isterdim.

Jüriye ve festivale filmimizi ödüle layık gördükleri için çok teşekkür ederim” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Yönetmenlik kariyerinde Oyun, Karakar, Soğuk ve Serender gibi kısa filmler bulunan Seyid Çolak’ın seyircisini gizem, gerilim ve dram türleri arasında bir yolculuğa çıkardığı filmi, 3. Uluslararası Nepal Film Festivali’nde En İyi Film, 5. Uluslararası Saidia Film Festivali’nde En İyi Film, 9. Uluslararası Malatya Film Festivali’nde En İyi Yönetmen (Seyid Çolak)ve En İyi Müzik (Ali Saran), 7. Uluslararası Antakya Film Festivali’nde En İyi Yönetmen (Seyid Çolak) ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Sami Aksu), 7. Boğaziçi Film Festivali’nde FİYAB En İyi Yapımcı (Seyid Çolak), 7. Kayseri Film Festivali’nde Elia Kazan Jüri Özel Ödülü ve 1. Uluslararası Gilak Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu (Onur Dilber) ödüllerinin sahibi olmuştu.

Yapımcılığını Zürafa Film ve Seyid Çolak'ın üstlendiği Kapan, bir adada balıkçılıkla hayatlarını idame ettiren beş arkadaşın, aralarından birinin kaybolması ve vahşi bir kurdun ortaya çıkmasıyla yaşadıklarını anlatıyor.

Filmin Konusu:

Bir adada yaşam süren beş balıkçı arkadaşın tek düze giden hayatları aralarından birisinin nedeni bilinmeyen bir şekilde ortadan kaybolmasıyla değişime uğrar.

Üstelik nereden geldiği bilinmeyen vahşi kurdun adada yavrulayıp, kendine yaşam alanı açmaya çabalaması da arkadaşlar arasında gittikçe yükselen bir gerilime neden olur.

Film Bilgileri:

Yönetmen: Seyid Çolak

Senaryo: Güven Adıgüzel - Seyid Çolak

Yapımcı: Zürafa Film - Seyid Çolak

Ortak Yapımcı: Sinan Sertel

Görüntü Yönetmeni: İlker Berke

Yardımcı Yönetmen: Özge Eren

Kurgu: Naim Kanat

Müzik: Ali Saran

Yürütücü Yapımcı: Can Tanrıverdi

Sanat Yönetmeni: Alper Eraydın

Ses Tasarımı & Final Mix: Soner Koç

Renk Düzenleme: Yücel Kurtul

Oyuncular: Onur Dilber, Münibe Millet, Serkan Altıntaş, Yasemin Girgin, Sami Aksu, Güliz Oktar, Yüksel Akça, Furkan Öztürk, Hasan Koç, Fatih Gühan, Birol Cürgül, Mustafa Toprak , Halil İbrahim Uzun, Tolga Günhan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.