KARANTİNA GÜNLERİNDE DİJİTAL BAĞIMLILIK DAHA DA ARTTI!..
Koronavirüsten evlerimize kapandığımız bugünlerde elimizden telefon hiç düşmez oldu. Bilgisayarımız ise en yakın arkadaşımız. Akıllara "Bu alışkanlık ileride bağımlılığa dönüşür mü?" sorusu takılıyor.
Bugünlerde merak duygusu ile sorumluluktan ya da kaygılarımızdan kaynaklı olarak sürekli sevdiklerimizle iletişim halindeyiz.
AMAÇ KEYİFLİ ZAMAN GEÇİRMEK
Ya da keyifli zaman geçirmek için web siteleri, bloglar, çevrimiçi oyunlar, sosyal medya platformları ve akıllı telefon uygulamaları günlük yaşamımızda hiç olmadığı kadar var oldular.
İNTERNET KULLANIM ORANIMIZ YÜZDE 73
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019’un sonlarında Türkiye'de internet kullananların oranını yüzde 73 olarak açıklamıştı.
Yine o dönemde bu rakamlarla birlikte Türkiye'de her 4 kişinden 3'ünün internet kullandığı tespit edildi.
SOSYAL MEDYADA DAHA ÇOK VAKİT GEÇİRMEYE BAŞLADIK
Şimdi içinde bulunduğumuz durumdan dolayı sosyal medya hesaplarında daha çok dolaşıyoruz. Peki, internette daha çok vakit geçirmek bizi sonrasında nasıl etkileyecek? Bu süreç bir dijital bağımlılığa yol açacak mı?
Çünkü akademisyenlerin üzerinde durduğu bir konu da “Yeni medya tedavi edilmesi gereken bir teknoloji bağımlılığı mı, yoksa hayatımıza eklemlenen yeni bir yaşam alanı mı?” sorusunun cevabı.
İNTERNET, BAĞIMLILIĞA DÖNÜŞMEDEN HAYATIMIZDA YER ALMALI
Karantina günlerinin bize bıraktığı alışkanlıklar mutlaka olacak. Ama bu günlerde sarıldığımız dijital dünya, salgın sonrası günlere geçip, hayata karıştığımızda ayağımıza bağ olmaz dileriz.
SAĞLIKLI YOLU BİZ BULACAĞIZ
En sağlıklısı da dijital dünyanın bize sunduğu nimetlerden, hızdan ve güçten beslenmek ama bunun dozunu da doğru ayarlayabilmek olmalı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.