“KARDEŞ ÇOCUKLARI” ADLI DİZİ HİÇ BİR ŞEKİLDE MAGAZİNKOLİK SAYFALARINDA YER AL-MA-YA-CAK!

“KARDEŞ ÇOCUKLARI” ADLI DİZİ HİÇ BİR ŞEKİLDE MAGAZİNKOLİK SAYFALARINDA YER AL-MA-YA-CAK!

Star TV ekranlarında ki "Kardeş Çocukları" dizisi her hafta Pazar аkşаmı ekranlarda olmaya devam ediyor. Bu hafta 14. bölümü ile ekranlarda olan dizide magazin dünyasının ele alınış biçimi Magazin dünyasında tepki yarattı.

"Kardeş Çocukları" adlı dizide gazeteciler haber ve röportaj yaparken mesleki kriterler yerine aşk, para vb kriterlerle iş yapan kişiler olarak çiziliyor.

Hatta bazı haberleri yapmaları karşılığında rüşvet alan kişiler olarak gösterilerek, tüm magazin gazeteciliği ayaklar altına alınarak, toplumda mesleki negatif algı yaratılıyor...

Her sektörde olduğu gibi magazin dünyasında da etik kriterlerle çalışmayan gazeteci magazinci olabilir.

Önemli olan tüm magazinciler için aynı tarz benzetmelerin  yer alması mesleği küçülten objektiflik içermeyen bir karalama yaklaşımıdır.

Magazin dünyasını yakından ilgilendiren sektörel ilişkilerin yer aldığı dizide en azından bir magazinci karakterin daha objektif ve mesleğini yerine getiren olarak  resmedilmemesi bugüne kadar onlarca görev şehidi vermiş magazin gazeteciliğinin toplum açısından kimlik erezyonuna uğramasına neden oluyor.

Magazin gazetecileri olarak mesleğimizi gerçekleştirirken karşılaştığımız zorlukları dikkate almadan bizleri bu tarz kimliklerle dizilere getirenleri mesleği duyarlılığa davet ediyor ve KINIYORUZ.

Bu çerçevede “Kardeş Çocukları” adlı diziyle ilgili haber, röportaj ve duyurumlara, magazinkolik.com adlı sitemizde asla yer vermeyeceğimizi ve daha önce yayınlanmış tüm haberleri yayından kaldıracağımızı okurlarımıza ve  kamuoyuna duyururuz…

İŞTE DİZİDE GÖSTERİLEN O SAHNE;

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.