Kayahan... HANGİ ŞARKISINI YAZDIĞINA PİŞMAN OLMUŞTU?

Kayahan... HANGİ ŞARKISINI YAZDIĞINA PİŞMAN OLMUŞTU?

Hastalığına yenik düşen Kayahan, koyu Galatasaraylı idi. Sarı kırmızılı takım için çok sayıda şarkı yazıp besteledi.

Ancak, en ünlü şarkılarından ’Mor menekşe’ Fenerbahçeliler’in, ’Siyah beyaz film gibi biraz’ ise Beşiktaşlılar’ın marşı haline geldi. Kayahan, bir Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrası sarı lacivertli taraftarların ’Mor menekşe’ şarkısını söylemeleri üzerine, "O şarkıyı bestelediğimi için pişmanım" demişti.

Yıllardır mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşen Kayahan, 'koyu' ancak bir o kadar da 'centilmen' bir Galatasaray taraftarı idi. Yaşamı boyunca yazdığı pekçok şarkı stadyumlarda, salonlarda sporseverlerin dilinden düşmedi. Bunların en ünlüleri; 'Mor Menekşe' ve 'Siyah-Beyaz Film Gibi Biraz'... Ve tabii taraftarı olduğu Galatasaray için şarkılar ve marşlar da besteledi Kayahan...

'Mor menekşe' şarkısının Kayahan'ın hem kariyerinde hem kalbinde ayrı bir yeri bulunuyordu. Kayahan bu şarkıyı herhangi bir kulüp ya da taraftar grubu için yazmamıştı ama Fenerbahçeliler bu şarkıyı çok benimsemişti. Bunun sebebi ise ezeli rakipleri Galatasaray'ın bir dönem mor renkli forma giymesiydi. Bu şarkının sarı lacivertli tribünler tarafından söylenmesine çok üzülmüştü Kayahan. Bu üzüntüsünü Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı yendiği bir maçtan sonra şöyle dile getirmişti:

  • "Galatasaray'la Fenerbahçe arasında 5 puan fark oluştu. Bu da pek hoş olmadı. Ama esas beni üzen de benim, 'Mor menekşe' adlı şarkımın Fenerbahçe tribünleri tarafından kullanılmasıydı. O şarkıyı bestelediğim için pişmanım."

PİŞMAN OLDUĞU 'MOR MENEKŞE'Yİ FENERBAHÇE'YE ÜCRETSİZ VERDİ

Ancak aynı Kayahan daha sonra bu şarkıyı Fenerbahçe'ye ücretsiz verdi. Bunun sebebini ise şöyle açıklıyordu efsane müzisyen:

"Bizi hakkıyla yendiler, rica ettiler ben de verdim. Küfredeceklerine şarkı söylesinler. Orada ince bir zeka vardı. ‘Bir mahzun mor menekşe, ağlıyor mu ne’ meselesi naif bir yaklaşımdı. Ücret alsam olmazdı, bir Galatasaraylı olarak birine bir şey satmış olurdum."

'SİYAH BEYAZ FİLM GİBİ BİRAZ' BEŞİKTAŞLILAR'IN MARŞI OLMUŞTU

Kayahan, 'Bir aşk hikayesi' ya da daha çok bilinen adıyla 'Siyah beyaz film gibi biraz' şarkısının Beşiktaş tribünlerinde bir marş haline gelmesi için de şunları söylemişti:

"Bir gün radyo röportajından çıkmıştım, dönerken Beşiktaş kupada bir İngiliz takımıyla karşılaşıyordu. Maçı kaybetmişti, Dolmabahçe’nin oradan inerken taraftar takıma ‘Sen üzülme, ağlama, sen gülümse daima’ diyordu. Taraftarlık bence budur; yendiğinde koluna girip, yenildiğinde karşısına geçmek değildir."

GALATASARAY KULÜBÜ MESAJ YAYIMLADI

Galatasaray Kulübü, Kayahan'ın vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayımladı. Kulübün resmi sitesinde yer alan mesajda şu ifadeler kullanıldı:

"Ünlü besteci ve şarkıcı Kayahan'ı kaybettiğimizi büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.Türk müziğinin büyük ustası Kayahan, topluma malolan besteleriyle, gönül verdiği takım olan Galatasaraylıların kalbinde ve şarkılarında sonsuza kadar yaşayacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine başsağlığı diliyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.