Kıraç? "EUROVİSİONDAKİ BİRİNCİLİĞİMİZDEN 20 YIL SONRA UTANACAĞIZ?"

Kıraç? "EUROVİSİONDAKİ BİRİNCİLİĞİMİZDEN 20 YIL SONRA UTANACAĞIZ?"

Yeni albümü "Derindekiler"in tanıtımı için Radyo Turkuvaz'da Hopdedik Ayhan'ın misafiri olan Kıraç hem albümündeki şarkıları tanıttı hem de özellikle Eurovision'la ilgili gelen sorulara son kez cevap vererek noktayı koydu.

TRT'nin Can Bonomo Kararı Olumlu!

"Benim yıllardır bu yarışma ile ilgili net sözlerim var.Tavrım yeni değil.Örneğin TRT'nin bu yılki kararını geçen senelere göre daha olumlu buluyorum.Yıllardır katılan isimlerin dışında;daha az tanınan bir arkadaşın bu yarışmaya gitmesi bence en iyisi.Çünkü o kişiye faydası olur.Bakın Can Bonomo'yu tanımıyorduk şimdi tanıdık ve merakla bekleyebiliriz bakalım ne yapacak diye.Ama Radyo Turkuvaz aracılığı ile bir kez daha söylüyorum,eğer beni ciddiye alıyorlarsa şarkının "Türkçe" olmasını şiddetle öneriyorum."

Bu konuşma üzerine Hopdedik Ayhan "haberin olmayabilir bugün Can BonomoTRT'ye üç şarkı teslim etti.Şarkılar hem Türkçe hem İngilizce.Böyle bir yol izlenmiş buna bir yorumun var mı" sorusu üzerine Kıraç "Yok böyle bir şey.Buda hoş değil.Biraz İngilizce biraz Türkçe orta yol olmaz.Burada önemli olan dünyanın Türkçe bir şeyler duyması.Sonuncu bile olsan şarkını Türkçe oku.Bu ülkenin resmi dili Türkçe'dir.Yarışma şarkısının dili de bu olmalı.Bunu yıllardır savunuyorum".

Eurovision Birinciliğinde Kendimizi Temsil Etmedik, "Teslim" ettik!

Hopdedik Ayhan'ın "ama unutmayalım birincilik İngilizce bir şarkı ile geldi" hatırlatması üzerine Kıraç "Konu isimlerle ilgili değil, bir kez daha açıklıyorum .Benim ki asla şahsi bir eleştiri değil.Ben bu noktada "anlayışı" eleştiriyorum.Bakın biz o birinciliği 20 yıl sonra konuştuğumuzda, İngilizce bir şarkı ile katıldığımız için belki de utanacağız. Bu kadar ağır söylüyorum. Başka bir ülkenin dilini konuşarak biz ülkemizi "temsil" etmedik, "teslim" ettik. Göreceksiniz o gün geldiğinde Kıraç söylemişti dersiniz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.