Kıraç... "TELEVİZYON ZARARLI, POP MÜZİK BULAŞICI"!

Kıraç... "TELEVİZYON ZARARLI, POP MÜZİK BULAŞICI"!

"Çık Hayatımdan" adlı albümünü kısa bir süre önce müzik marketlere sunan Kıraç, RS FM (Rusya`nın Sesi Radyosu) `de yayınlanan `Michael Kuyucu ile Müziği Kilometre Taşları` adlı programa konuk oldu...

"Çık Hayatımdan" adlı albümünü kısa bir süre önce müzik marketlere sunan Kıraç, RS FM (Rusya'nın Sesi Radyosu) 'de yayınlanan 'Michael Kuyucu ile Müziği Kilometre Taşları' adlı programa konuk oldu.

Kıraç televizyonu zararlı buldugunu söylerken günümüz pop müzigini çorbaya benzetti. Kıraç radyoların müzigi tektipleştirdigini söylerken radyoların sistemin savunucusu olan pop müzigi destekledigini de söyledi.

Televizyon Zararlı Bir Şey...

"TV zararlı olduğu için izlemiyorum, her şey inanılmaz bir ticaret üstüne kurulu. Bu kadar ticaret varsa ortada mutlaka. Normalde televizyon bir kültür aracıdır, ama her şeyi aşmış durumda. Reyting üzerine kurulan bir dünya var, bu kadar rakamlar üzerine kurulu bir dünyada seni takmazlar, bu dünyanın bütün yerlerinde geçerli. Eskiden devletin dayatması vardı şimdi özel sektörün dayatması var, onlar beni rahatsız ediyor. Ondan sadece maçları izliyorum."

Bugün Pop Müziği Bulaşık Müzik...

Kıraç bugün üretilen müziğin bulaşıcı müziği olarak adlandırdı. Bu müzik türünün çok karmaşık ve sanat adına estetikten yoksun olduğunu söyleyen Kıraç ?Müzik güzeldir, onu sunuşun önemlidir.

O sunuş biçimi kaliteli ise müzikte kalitedir. Bugün pop müziğe bakın, o bulaşık müziğin içinden geliyor. Bir yandan sürekli aynı ritim geliyor, bir yandan darbuka bir yandan garip bir synth ses, neymiş efendim günümüz müziğine uyuyoruz. Uymuyorsunuz, hiçbir bilginiz yok, bulaşıksınız, ne bulursanız alıyorsunuz ve içine koyuyorsunuz. Çorba gibi bir müzik oluyor, bulanık, estetikten yoksun.

Biri çıkıp benim estetik anlayışı bu diyebilir ve kendi çamuru bu savunabilir, ama sanat bunu reddeder. Her şey var içinde, Hi pop popüler oluyor hemen içine katalım, işte Arabesk darbuka katalım.. Tamamen o yazı nasıl geçiririz mantığı ile yapılan müziklerden oluşuyor pop müzik buda 'bulaşık müzik' benim gözümde." yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.