KISA FİLMLERİYLE UMUT OLMAK İÇİN YARIŞTILAR!

KISA FİLMLERİYLE UMUT OLMAK İÇİN YARIŞTILAR!

Umudum Olmaya Var Mısın?

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Girişimcilik Kulübü çatısı altında başlayan bir sosyal sorumluluk projesi olan ‘Umudum Olmaya Var Mısın?’ kapsamında ilk kez düzenlenen ‘Gönüllü Kök Hücre Bağışçılığı’ konulu kısa film yarışması galası, Vefa Lisesi Kongre Salonu’nda gerçekleşti.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Girişimcilik Kulübü desteğiyle kurulan ‘Umudum Olmaya Var Mısın?’ topluluğu bir kısa film yarışması düzenledi. ‘Gönüllü Kök Hücre Bağışçılığı’ hakkında tabuları yıkmaya ve bir insan hayatını kurtarmanın önemini anlatarak sosyal bilinç oluşturmayı hedefleyen kısa film yarışması, Türkiye’de ilk kez düzenleniyor. Vefa Lisesi Kongre Salonu’nda gerçekleşen yarışma galasının jürisinde Turgay Tanülkü, Erkan Can, Alper Türedi, Deniz Özerman, Ayhan Özen, Sema Yazıcı ve Armağan Pekkaya gibi değerli sanatçılar yer aldı.

Kısa film kamu spotu olarak yayınlanacak

Başvuruları 27 Ocak – 24 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleşen yarışmada, “Umudum Olmaya Var Mıısn?” adlı eseriyle “Buse Şahintaş” 5 bin TL’lik birincilik ödülüne layık görüldü.

“Özlem Mahmutoğlu”, ‘Pay’ adlı eseriyle 3 bin TL’lik ikincilik ödülünü alırken, “Özge Toğrul”, “Kim” adlı eseriyle 2 bin TL’lik üçüncülük ödülüne sahip oldu.

Yarışmada dört kişi de 500 TL’lik mansiyon ödülünü kazandı. Değerlendirme sonrası telif hakları saklı olacak filmlerden konuya en uygun olarak belirleneni ise Kızılay tarafından kamu spotu olarak seçilecek.

 ‘Umudum Olmaya Var Mısın?’ Hakkında

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Girişimcilik Kulübü çatısı altında Aralık 2015’te başlayan ‘Umudum Olmaya Var Mısın?’ projesi, kan kanseri ve türevlerinde farkındalık yaratmayı amaçlarken, kök hücre bağışçılığında bağışçı sayısını arttırmayı hedeflemektedir.

Bu minvalde yüklendiği ‘yeni hayatların müjdeleyicisi olma’ misyonunu daha geniş kitlelere yaymak adına çeşitli etkinlik ve organizasyonlarda stant açarak, bünyesindeki gönüllüler ile toplantı ve seminerler düzenleyerek, kısa film yarışması ve hasta hikâyelerinin bir araya getirildiği kitap basımı gibi çalışmalar ile sanat kanadında da aktif durumda bulunarak toplumda sosyal bilincin oluşmasına katkı sağlamaktadır.

Ayrıca proje kapsamında çeşitli hastanelerin onkoloji servislerinde moral etkinlikleri organize edilerek hasta ve hasta yakınlarının bu zorlu süreçte yanlarında olunmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.