KONTROL KORSELERİ ANNE ADAYLARI İÇİN BİR HAKARET Mİ?

KONTROL KORSELERİ ANNE ADAYLARI İÇİN BİR HAKARET Mİ?

Hamileliğini gizlemek isteyen ünlülere gün doğdu! Vücut şekillendirici anne korseleri bu duruma her şekilde destek oluyor.

Kadınlara hamileyken genellikle vücut ölçülerine fazla takılmamaları gerektiği söylenir ve yaşadıkları o 9 aylık sürecinin adım adım keyfine varmaları önerilir.

Ancak bazı ünlü yıldızların hamile kalması ile işler biraz değişti. Taşıdığı bebeği önemsemeden hamile olduğunu saklamaya çalışan, vücut şeklinin değişmesini saklamak isteyen hamile olmasına rağmen çok formda ve fit olduğunu kanıtlamak isteyen bir çok ünlü var. Alınan duyumlara göre çiçeği burnunda kadınlar hamile olduklarını özel yapılmış olan bir korse ile gizliyorlar.

Amerikan üretimi olan bu marka son zamanlarda İngiltere'de pazara bomba gibi düşmüş durumda.

X Factor hakimi Danni Minogue kırmızı halıda yürürken oğlu Ethan'a hamile olduğunu söyledi ve kontrollü iç çamaşırı giyerek gizlediğini açıkladı.

Amanda Holden'e hamileliğini altı ay nasıl gizleyebildiğini sorduklarında verdiği cevap şaşırtıcı oldu. "Vücut şekillendirici özelliği olan korseler hamile olduğumu gizleyebilmek için çok büyük etkisi oldu. Bir nevi dedikoduların önüne geçtim. Fotoğraf çekimlerinde çantayı doğru yerde tutarak poz vermek ve buna benzer küçük hileler beni korudu. Hamile olduğumu öğrenenlerde büyük bir şok etkisi yarattı. Bir tek göğüslerimin büyümesi hamilelikten öte meme büyütme operasyonu yaptırmış olabileceğim düşüncesini getirdi akıllara."

Gizlemenin ötesinde birçok karşı görüş de oluşuyor. Anne adayları hamilelik dönemlerinde oluşan fazlalıkları ile utanmamaları için cesaretlendiriliyor. Dame Lorna Muirhead, Anne ve Bebek Derneğinin vekili "Kadınlar hamile kaldıklarında kendi vücutlarından önce bebeğin sağlığını düşünmeleri gerekir. Bu korseler kibirin önüne geçmek için yaratılmış. Anne adayı şişlikleri ile rahatça dolaşabilmeli ve onu utanarak gizlemek zorunda hissetmemeli."

Sarah Charlesworth, Spanx marka anne korselerin İngiltere distribütörü konuya şu şekilde açıklık getirdi: "Anne korsesi tasarlanırken, hamileliği gizlemekten öte, anne adayına destek olunmaya çalışıldı. Hamilelik döneminde oluşan varis ve sırtağrılarına karşı daha dayanıklı olunması hedeflendi. Tabii ki bu ürün hamile kadının özgüveninin yerine gelmesi için de etkili bir rol oynuyor. Sonunda hangi kadın hamilelik sürecinde güzel bir gece elbisesi giymeyi arzulamaz?"

Bu tür tartışmalar korse ve iç çamaşırı üreticileri ve doktorlar arasında sürekli devam edecek gibi görünüyor. Ülkelere göre bu konu farklı tepkilere yol açabilir. Türkiye'de de anne adayları artık vücutlarının şekillerine önem vermeye başladı. Bu kouya karşı ne kadar açık ve ne kadar tutucu olduğumuzu ileriki günlerde yine göreceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.