KORUNCUKKÖY'Ü AÇTILAR!

KORUNCUKKÖY'Ü AÇTILAR!

Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk Vakfı), kuruluşunun 40. yılında İzmir'in Urla ilçesinde 208 odalı Koruncukköy'ün açılışını yaptı.

İstanbul'daki Koruncukköy Bolluca'da yüzlerce çocuğa destek sağlamaya devam eden Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk Vakfı), kuruluşunun 40. yılında İzmir'in Urla ilçesinde eğitim hakkı risk altında olan kız çocuklarına hizmet etmek adına 208 odalı Koruncukköy'ün açılışını yaptı.

Koruncukköy Urla'nın açılış kurdelesini Koruncuk Vakfı Başkanı Figen Özbek, Koruncuk Vakfı İzmir Şube Başkanı Işıl Nişli, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Urla'nın eski Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Kaymakamı Önder Can, Dr. Ender Saraç, Fransa İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak kesti. 
 
Meral Okay anısına düzenlenen Koruncukköy Urla projesine başından beri destek veren prodüksiyon şirketi sahibi Timur Savcı oyuncular Halit Ergenç, Selma Ergeç, Berrak Tüzünataç ve Pelin Karahan da açılışa katılıp köyü gezerek, 'Muhteşem Yüzyıl' adı verilen evin önünde fotoğraf çektirdi.
 
Bağış yapan kişilerin isimlerinin verildiği ve 3-4 kişilik odaların bulunduğu evlerde eylül ayından itibaren ihtiyaç sahibi ailelerin okumak isteyen kız çocuklarına barınma, etüt, kişisel gelişimi geliştirecek aktivite ve rehberlik desteği sağlanacak.
 

'UMARIM RAHMETLİ MERAL OKAY BİZİ GÖRÜYORDUR’

 

Her şeyin 8 yıl önce başladığını belirten prodüksiyon şirketi sahibi Timur Savcı, "Biz bir şeyi başlattık ama Türkiye'den bir sürü iyi kalpli insan katkıda bulundu.

 

Koruncuk Vakfı'nın böyle bir şeye imza atmış olması ve bizim de buna sebep olmuş olmamız gurur verici. Bu işin en çok destekçisi sadece şirket değil Muhteşem Yüzyıl oyuncularıydı.

 

Genelde böyle adımlar bir seferlik atılır, bir gece düzenlenir ve sonra her şey unutulur. Böyle bir katılımın kalıcı olması böyle bir eserin ortaya çıkması gurur verici.

 

Bu yola rahmetli Meral Okay ile çıktık, umarım bizi görüyordur. En azından onun devamını getirip tamamladık" dedi.

 

'Muhteşem Yüzyıl' dizisi oyuncularından Halit Ergenç, Koruncuk Vakfı'nı ve nasıl çalıştığını ilk duyduğunda çok etkilendiğini ve destek olmak istediğini belirterek, "İnsanların vakıftan haberdar olmasını sağlamak adına çalışmalar yaptık.

 

Hala buradayız, şimdi de burası ortaya çıktı. Hem mutluyum, hem de içimde bir güven hissi var" diye konuştu.

 

Oyuncu Selma Ergeç de köylerin önemine dikkat çekerek, "8 sene önce yola çıktığımızda İstanbul’daki köyü de ziyarete gitmiştim.

 

Gerçekten ihtiyacı olan çocukların normalde ulaşamayacakları bir sıcaklık, aile ortamı, büyüyene kadar desteklerini esirgemeyen onları koruyup kollayan bir yerin olması çok önemli.

 

İstanbul’da var, İzmir’de oldu, benim hayalim tüm Türkiye’de olması ve mümkün olduğunca çok çocuğun Koruncukköy’lerden faydalanması" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.