‘Kral Midas’ın Hazinesi’...YAPIMCISINDAN VİZYON İSYANI!

‘Kral Midas’ın Hazinesi’...YAPIMCISINDAN VİZYON İSYANI!

31 Mayıs’ta vizyona giren “Kral Midas’ın Hazinesi” adlı komedi filmi, yapım şirketi Cinemedya tarafından kendilerine gizli bir ambargo uygulandığı ve sinema salonlarında yer bulamadıkları gerekçesiyle gösterimden çekildi.

Konuyla ilgili yönetmen ve oyuncularla birlikte basın toplantısı düzenleyen şirketin genel müdürü Mustafa Gürbüz, yaşadıkları süreci şöyle anlattı:

‘Filmi yaz mevsimine ertelememizi istediler’

“Cinemedya olarak ilk sinema filmimiz olan Kral Midas’ın Hazinesi’ni 1.5 milyon TL bütçe ile hayli güçlü bir oyuncu kastı oluşturarak çektik.

Başrol oyuncumuz, Türkiye’nin en sevilen komedyenlerinden, daha önce Sabit Kanca serilerinden tanıdığımız İsmail Baki Tuncer... Diğer oyuncularımız da birbirinden kıymetli isimler...

31 Mayıs’ta vizyon için tüm hazırlıklarımızı yapmışken 10 gün önce dağıtım şirketimize birileri ‘filmimizi ertelememizi’ tavsiye ediyor!

Gerekçe olarak da aynı tarihlerde benzer filmlerin vizyona gireceğini, Ramazan bayramında çakışma olacağını ve bundan bizim zarar göreceğimizi ima ediyor!

‘Rakiplerimiz 600-700 kopya ile oynarken bize ambargo!’

Tabi biz bütün reklam ve tanıtım faaliyetlerimizi bu tarihe göre organize ettiğimiz için bunu kabul etmedik.

Ancak normalde en az 150-200 kopya ile girmemiz gerekirken, sadece 70 lokasyonda yer bulabildik.

Listeyi ayrıntılı incelediğimizde ise bunların çoğunun ücrada kalmış sinemalar olduğunu ve büyük kısmının da 22.50 gibi son seanslara sıkıştırıldığını fark ettik.

Bizimle aynı tarihlerde vizyona giren rakiplerimiz 600-700 kopya ile oynarken bizim filmimize resmen ambargo uygulandı!..”

‘Filmimizi izleyici ile buluşturamadık’

Her türlü gerekliliği yerine getirmelerine rağmen “Kral Midas’ın Hazinesi” izleyici ile buluşturamadıklarını vurgulayan Gürbüz, “Gösterime girebildiğimiz bölgelerde filmimize gayet olumlu tepkiler geliyor.

Fakat Türkiye’nin yüzde 85’inde vizyon şansı bulamadık. Bu yüzden filmimizi geri çekme kararı aldık. Bundan sonraki sürece bakacağız fakat sinema sektöründeki bu tekelci yapının acilen kırılması gerekiyor.

Biz normalde ikinci projemiz için düğmeye basmaya hazırlanırken şimdi gözden geçireceğiz. Bu işten binlerce insan ekmek yiyor, onlara da yazık değil mi!” diye konuştu.

‘İnanılmaz bir olay yaşıyoruz’

Filmin yapımcısı ve yönetmeni Mesut Çetin de, “İnanılmaz bir olay yaşıyoruz. Filmi çektiğimiz Eskişehir’de bile son güne kadar bize salon vermek istemediler.

Vizyondan üç gün sonra da ilgi görmesine rağmen çeşitli bahanelerle apar topar kaldırdılar. Sinema salonlarına birileri ciddi şekilde baskı yapıyor” dedi.

Basın toplantısında hazır bulunan filmin başlıca oyuncularından Mehmet Ali Tuncer, Tevfik İnceoğlu, Mülayim Çimen ve Sezgin Maden de, yapımcılara destek vererek yaşadıkları hayal kırıklıklarını anlattılar.              

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.