Kubat... MERSİN MÜZİK FESTİVALİ'NDE TÜRKÜ RÜZGARI !..

Kubat... MERSİN MÜZİK FESTİVALİ'NDE TÜRKÜ RÜZGARI !..

Kubat, 14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Folklorama ile bir konser verdi.

Mersin Festival Orkestrası'nın eşlik ettiği Kubat ve Folklorama konserine halk büyük ilgi gösterirken, konser sonunda festivale katkıda bulunanlara plaket verildi. 

TÜRKÜLER ÇOK SESLİ OLARAK YORUMLANDI

14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali ücretsiz etkinliklerine Kubat ve Folklorama konseri ile devam etti. Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatro'da gerçekleşen konsere katılanlar klasik müzik ile harmanlanan türkülere coşkuyla eşlik etti. Sarı Gelin'den Çökertme'ye, Kekliği Düz Ovada Avlarlar'dan Aman Adanalı Canım Adanalı'ya kadar Anadolu'nun sevilen türkülerini çok sesli olarak yorumlayan Kubat ve Folklarama Mersinlilere müzik ziyafeti çekti. Mersin Festival Orkestrasının eşlik ettiği konserin şefliğini Serdar Yalçın yaparken konser boyunca Kubat'a Ayten Telek, Zafer Erdaş, Sevim Zerenaoğlu, Gökhan Ürben, Hüseyin Likos ve Deniz Likos solist olarak eşlik etti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın da izlediği konser sonunda sanatçılara ve festivale destek olanlara plaketler sunuldu. Sanatçılara plaket takdim etmek üzere sahneye çıkan Hamit Tuna, böyle bir konserin Mersin'de yapılmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek sanatçılara ve tüm festival destekçilerine teşekkür etti. Sanatçılara plaket verilmesinin ardından festivali takip eden ve haberleri ile festivale katkı sağlayan basın mensuplarına da plaket sunuldu.

Konseri takip eden isimlerden olan Fox TV Anchormani İsmail Küçükkaya da yaptığı konuşmada Mersin'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu, Mersin ile arasında özel bir bağ bulunduğunu belirtti. Küçükkaya'ya plaketini Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna takdim etti. 

DURMAK YOK TÜRKÜYE DEVAM

Kubat ve Folklorama 17 ve 18 Mayıs tarihlerinde halkla buluşmaya devam edecek. Bu akşam (17 Mayıs) Mersin Üniversitesi Amfi Tiyatro'da sahne alacak olan Kubat ve Folklorama yarın akşam da (18 Mayıs) Tarsus Belediyesi 75. Yıl Açık Hava Gösteri Merkezi'nde olacak. Tüm halkın katılımına açık olan konserlerin başlama saati ise 20.00.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.