Kudüs ya da Leyla/SUMUD..."KAFES" FİLMİNİN OYUNCULARI TİYATRO SAHNESİNDE!..

Kudüs ya da Leyla/SUMUD..."KAFES" FİLMİNİN OYUNCULARI TİYATRO SAHNESİNDE!..

Hazırlıkları 5 aydır süren ve merakla beklenen Kudüs ya da Leyla/SUMUD isimli tiyatro oyunu sonunda seyircisi ile buluşuyor. 4 Mart 2016 Cuma günü Eyüp Kültür Merkezi’nde galası yapılacak oyun için geri sayım başladı.

. Genel sanat yönetmenliğini ve uyarlamasını Sinan Koşan’ın yaptığı oyun seyircisine büyük bir sürpriz yapmaya hazırlanıyor.

Daha önce Kafes filmi ile gündeme gelen Cem Sultan Karabulut ve sevilen sahafı Murat Ercanlı’da gala için gerçekleştirilecek olan bu özel gösterimde sahne alacaklar.

Daha önce Mahmut isimli bir komünisti canlandıran Cem Sultan Karabulut, bu sefer aynı isimli Filistinli vatansever bir babayı canlandıracak olmasının ilginç bir tesadüf olduğunu söyledi.

Yoğun iş temposu sebebi ile şu günlerde ülke dışında olan Murat Ercanlı ise sadece bu oyunda rol almak için şu an devam eden bir projeye ara verip sahneye çıkacak. Galada Yaser karakterini ise daha önce Araf filmi ile Altın Koza’da Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü’nü alan Barış Hacıhan canlandıracak.

KUDÜS ya da LEYLA (SUMUD)

``Özgürlüğe adanan hayatlar``

Yazan :   Cem Zeynel KILIÇ

Uyarlayan: Sinan KOŞAN

Supervizör:  Zafer KAYAOKAY

Müzik       :       Can ATİLLA

Işık Tasarım :   Enver BAŞAR

Dekor Tasarım :  Burhan YILMAZ

Genel San. Yönetmeni : Sinan KOŞAN

Süre: 60 Dk. Tek Perde

Sinopsis

Akşam saatleri Kudüs bomba sesiyle yankılanır,işte her şey bu patlama ile başlar… İsrail hükümetinin MESCİD-İ AKSA etrafındaki bütün evleri zorla yada yüksek ücretler karşılığında satın almıştır,toprağını vermediği için yirmi yıl boyunca kamplarda ve işkence odalarında yaşamaya zorlanan ve İsrail hükümetinin insanlığın unuttuğu ailesini yaşamını her şeyi unutan bir dede…

Ülkesine sırt dönen bir direnişçi,kaçırılan küçük çocuk Hansala, kendi insanlarının onuru için susmayan leyla,  evin her tarafına gizli tüneller kazan annenin hikayesi…

Kudüs ya da Leyla’ oyunu insanlığımızla bir kez daha yüzleşme, ümmet olarak yeniden bir akıl ve vicdan muhasebesi yapma ve kendimizi insanlık testinden geçirme

umuduyla yazılmıştır.  Bu oyun, insanlığın unuttuğu,neredeyse bir asırdır unutturulan Filistin halkının sevinçlerini, hüzünlerini, tükenişlerini kısacası ölüme,soykırımla mahkum edilen bir ırkın  acı sonunu bütün yönleriyle görmek, göstermek ve bir kez daha düşündürmek için sahnelenecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.