KURBAN BAYRAMI YAKLAŞIYOR !... KURBAN ETİNİN EN SAĞLIKLI PİŞİRİLME YÖNTEMİ NE ?

KURBAN BAYRAMI YAKLAŞIYOR !... KURBAN ETİNİN EN SAĞLIKLI PİŞİRİLME YÖNTEMİ NE ?

Prof. Dr. Yahya Sağlıker, kurban etinin bir süre bekletilmesi, ardından da közlenmiş hafif mangal ateşinde pişirilmesi gerektiğini belirtti.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde uyarılarda bulunan Prof. Dr. Yahya Sağlıker, etlerin yanıp, kömür haline gelmiş halde tüketilmesinin çok sakıncalı olduğunu söyledi.

"Kurban eti odun kömüründe pişirilmeli"

Yanmış, rengi koyu siyah haline gelmiş etin kanserojen olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sağlıker, şunları kaydetti: "Pişme sırasında kullanılan kömürlerin odun kömürü olmasına dikkat edilmeli. Ağır maddeler içeren kömürler, aşırı ateş, uzun süre ateşte tutma ve etlerin yakılmış halde tüketilmesi oldukça sakıncalıdır. Mümkünse tadını da çok bozmadan ilkel-vahşi bir tat da içermeyecek şekilde hafif alasulu, ama zarar vermeyen baharatlarla zenginlendirilmelidir."

Hipertansiyon hastaları dikkat

Çeşitli hastalıklar sebebi ile kendilerine et tüketimi konusunda doktor tarafından sakınca konmuş kişileri uyaran Prof. Dr. Sağlıker, "Hipertansiyon hastaları kurban etlerini en fazla 100 gram olarak tercih etmelidir. Miktar olarak bu sınırı geçmemesini öneriyoruz. Etin tamamen yağsız, koyu siyah taraflarını tercih edilmeli ve mümkünse dana eti tüketilmelidir. Ayrıca mümkünse yağ ve özellikle katı yağ ilavesinde bulunulmamalı. İç yağ ve iç organ yağlarının tüketimine karşıyız. Sulu yemeklerde zeytinyağı, mısır özü yağı veya ayçiçek yağı tercih edilebilir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.