'Kuru Otlar Üstüne'... CANNES'DA 10 DAKİKA AYAKTA ALKIŞLANDI...

'Kuru Otlar Üstüne'... CANNES'DA 10 DAKİKA AYAKTA ALKIŞLANDI...

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi "Kuru Otlar Üstüne" 76'ncı Cannes Film Festivali'nin Ana Yarışma'sında yarışan film festival kapsamında izleyicilerle buluştu. Doğu Anadolu'nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet'in başına gelen ve anlam vermekte zorlandığı olaylara odaklanan "Kuru Otlar Üstüne" filmi, dünya prömiyerini de festivalde yaptı.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi "Kuru Otlar Üstüne", 16-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen 76'ncı Cannes Film Festivali'nin Ana Yarışma'sında yarışan film bugün festival kapsamında izleyicilerle buluştu.

Doğu Anadolu'nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet'in başına gelen ve anlam vermekte zorlandığı olaylara odaklanan "Kuru Otlar Üstüne" filmi, dünya prömiyerini de festivalde yaptı.

Gösterime Nuri Bilge Ceylan ve Ebru Ceylan ile filmin oyuncuları Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici, Ece Bağcı, Cengiz Bozkurt, Münir Can Cindoruk, Elif Ürse, Erdem Şenocak, Elit Andaç Çam, Nalan Kuruçim katıldı.

NURİ BİLGE CEYLAN ALKIŞLARI TOPLADI

Cannes Film Festivali’nde yarışan Nuri Bilge Ceylan gösterimin yapılacağı salona geldiğinde büyük alkış koptu.

Nuri Bilge Ceylan 2014’te ‘Kış Uykusu’ filmiyle Altın Palmiye ödülünü kazanmış, ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’, ‘Uzak’ ve ‘Üç Maymun’ filmleriyle ise Cannes Film Festivali’nden ödüllerle dönmüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.