Kuruluş Osman... MEYDAN SAVAŞI NEFES KESİYOR!

Kuruluş Osman... MEYDAN SAVAŞI NEFES KESİYOR!

İkinci sezonuyla ATV ekranında seyirci karşısına çıkacak olan, Türkiye’de ve dünyada ilgiyle izlenen ve ilk sezonunda reyting rekorları kıran ‘Kuruluş Osman’, ikinci sezonuna 7 Ekim Çarşamba akşamı başlıyor.

Çarşamba akşamının en çok izlenen dizisi, sezona nefes kesen bir bölümle giriş yapacak. Merakla beklenen 28. bölümden yayınlanan ikinci tanıtım, Kuruluş Osman’ın yeni karakterlerine ve görkemli savaş sahnesine dair ipuçları sundu.

Kuruluş Osman sezon açılışında nefesleri kesecek!

Reytingleri alt üst eden ilk sezonunun ardından kadrosuna kattığı usta ve yetenekli oyuncularla beklentiyi zirveye taşıyan Kuruluş Osman, yenilenen mekanları, sürprizlerle dolu hikayesi ve özlenen karakterleriyle bu sezon da çarşamba akşamlarının vazgeçilmezi olmaya devam edecek.

Yapım, proje tasarım ve senaryosu Mehmet Bozdağ’a ait; genel yönetmenliğini Metin Günay’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği ‘Kuruluş Osman’ın sezon açılışına, Osman Bey liderliğindeki Kayı Alpleri ile Bizans ordusunun karşı karşıya geldiği meydan savaşı sahnesi damga vuracak.

2. sezonun ilk bölümde Ertuğrul Bey obaya dönüyor, Osman Bey ve alpleri Bizans ordusuna kafa tutuyor.

Kulucahisar Kalesi fethiyle; Konstantiniye’nin ve imparatorun öfkesini üzerine çeken Osman Bey, uç bölgesinde huzuru tesis etmiştir. Osman Bey’e karşı harekete geçen ve en deneyimli kumandanlarından Aya Nikola’yı bölgeye gönderme kararı alan Bizans İmparatoru, başarılarıyla tüm obalara umut olan bu Türk beyini saf dışı bırakmaya kararlıdır.


Kayı Obası’nın yazı geçirdiği yaylaya yapılan sürpriz baskın Bizans’ın emellerini açık ederken, bu alçaklığın hesabını sormaya kararlı olan Osman Bey; Aksakallılar’dan aldığı görevle alplerini bir araya toplar. Ertuğrul Bey’in dönüşü ise yaralarını sarmaya çalışan Kayı Obası’nda coşkuyla karşılanır.


Osman Bey ve alpleri Bizans ordusunu bertaraf edebilecek mi? Osman Bey, Aksakallılar’dan nasıl bir vazife alacak? Ertuğrul Bey’in dönüşüyle Kayı Obası’ndaki dengeler nasıl değişecek? Aya Nikola, uç bölgesinde Bizans hakimiyetini yeniden tesis etmek için neler yapacak? Bala Hatun, Kayılar’a yapılan baskından kurtulabilecek mi?

‘Kuruluş Osman’ın yapımcısı, proje tasarımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ, merakla beklenen ikinci sezon öncesi açıklamalarda bulundu.

Tanıtımları ve kadroya kattığı iddialı isimlerle büyük ses getiren ‘Kuruluş Osman’ın yeni sezonu için “Ezberleri bozacağız” diyen Mehmet Bozdağ, “Yeni bir konsept kuruldu.

Bu konsept doğrultusunda dekorlarda yenilenmeye gidildi. Ciddi oyuncu transferleri yaptık.

Yeni bir hikaye ve yeni karakterlerle geliyoruz” şeklinde konuştu.

‘ÇOK FARKLI BİR OSMAN GELİYOR’

‘Kuruluş Osman’ izleyicilerini ikinci sezonda büyük sürprizlerin beklediğini ifade eden Bozdağ, “Her karakterin kendine özel bir hikayesi var.

İnşallah bu sezon çok farklı bir Osman geliyor. Yeni sezonda gümbür gümbür geliyoruz, bambaşka bir Osman izleyecek seyirci.

Her şeyde büyük değişiklikler yaptık, imajda, tasarımda. Seyircimiz şaşıracak” dedi.

‘OBADA DENGELER DEĞİŞİYOR’

Kayı Obası’nda dengelerin değişeceğini belirten Mehmet Bozdağ “İlk sezon Osman’ın toyluğunu işlemiştik.

Bu sezon Ertuğrul tekrar sahalara dönüyor. İhtiyar kurt geri dönüyor. Babanın gelmesiyle obada birçok denge değişiyor” sözleriyle sezon açılışı öncesi beklentileri zirveye taşıdı.

‘CÜNEYT ARKIN SETTEKİ AŞKI ARTIRDI’

‘Kuruluş Osman’ kadrosuna katılması çok konuşulan Cüneyt Arkın’la ilgili de konuşan Mehmet Bozdağ, “O hayallerimizin kahramanı. Müthiş bir adam.

Cüneyt ağabeyden ister istemez etkileniyorsunuz. Onun setlere dönmesi, aramıza katılması hepimizi heyecanlandırdı.

Setteki aşkı artırdı. Motivasyon sağladı. Diğer yeni oyuncularımız da çok başarılı isimler, çok güçlü isimler geldi” dedi.

‘BURAK O RUHU YAŞIYOR’

Osman Bey rolündeki başrol oyuncusu Burak Özçivit’in rolüyle özdeşleştiğini belirten Mehmet Bozdağ, “Burak o ruhu yaşıyor, herkese de hissettiriyor.

Bu benim için çok önemli. O ruhu yaşaması bana yazdırttırıyor” sözleriyle Özçivit’in diziye katkısını vurguladı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.