Lale Belkıs... "LALE "İSMİNİ BANA HAKKI DEVRİM VERDİ !

Lale Belkıs... "LALE "İSMİNİ BANA HAKKI DEVRİM VERDİ !

Türkiye'nin ilk milli mankeni, unutulmaz 45'liklerin sesi, Yeşilçam'ın en güzel kadınlarından Lale Belkıs; Radyo Turkuvaz dinleyicisi ile anılarını paylaştı.

Yayına bağlanan hayranlarının sevgi dolu sözleri üzerine gözyaşlarını tutamadı ve programda duygu dolu anlar yaşandı .

Yağmur Kalyoncunun sunduğu "Hey Gidi Günler " programında Lale Belkıs'ın açıklamaları ;

"Lale ismini bana Hakkı Devrim verdi "

Olgunlaşma enstitüsündeyken bir gün Hakkı Devrim okulumuza geldi.Dikkatini çeken iki kişi olmuş.Biri ben diğeri de öğretmenim.Ne tesadüf ki ikimizin ismi de

Belkıs.Hakkı Bey bir gün çok önemli bir yıldız olacaksın sen deyip bana okulumuzun simgesi olan Lale ismini taktı.İşte o gün bu gündür herkes beni Lale Belkıs olarak bilir.Bu ismi taşımak bu ismi almak kadar kolay olmadı ama.Çok zorluklar çektim.Maddi ve manevi olarak.

"Aşk için kötülük yaptım"

Duruşum ve yüzümdeki keskin hatlar kötülük yapmaya yatkın biri olarak gösteriyordu beni.Bu sebeple kötü kadın rolleri benim oldu.Osya ki filmlerime bakarsanız benim kimseye bir kötülüğüm olmamıştır.Birileri gelip kocamı , sevdiğimi benden çalmaya çalışmıştır. Biri gelecek ve ailenizi darmadağın edecek siz öyle eli kolu bağlı durur musunuz.Durmadım tabi.Canımı yakanın canını yakmak istedim ve sevdiğimi kimselere kaptırmamak için savaş verdim.Yani anlayacağınız benim tüm kötülüklerim aşk içindi.Yuvamı korumak için ayakta kalmaya çalıştım hep.

"Geçek hayatta sevdiğim birine yan gözle bakarsa mücadele etmem,kapıyı gösteririm"

Filmlerde yaşadığım durumları gerçek hayatımda yaşasam bir an bile düşünmeden kapıyı gösteririm.Asla uğraşmam onu elde etmek için.Değmez o andan sonra çünkü.

"Oynadığım roller yüzünden herkes beni kötü sanıyor"

Feride filmim sinemada gösterilirken anneciğim beni izlemeye gidiyor.Kadıncağız ağlaya ağlaya eve geliyor.Meğer herkes beddua etmiş orda bana ne kötü kadın diye.Oysa ben kimseyi incitemem.Rahmetli Ayhan Işık , Sezerciğe rol gereği vurmaya ikna edememiştir mesela beni.Bir çocuğa bile el kaldıramam ben.

"Çapkın bir kadınım"

Zamanında çapkınlıklarım oldu tabi.Evlenmeden önce.Ama zor bir kadınımdır.Aşk mı yapacağım ben istersem yaparım.Yemeğe mi çıkacağım hesapları ben ödersek çıkarım.

"

Yönetmenler bana rol vermedi,çünkü ben hep "Öteki" oldum"

Yeşilçam da yönetmenlerin sürekli çalıştığı isimler vardı tabii.Ben fiziğim ve tarzımla onlardan çok farklıydım.Yönetmenler çoğu zaman çalışmak istemedi benimle.Hala da öyle.Uzun zamandır sinema ve dizi teklifi almamıştım.En son Mahsun Kırmızıgül'ün Beyaz Melek filminde oynadım.Şimdide yine Mahsun'un dizisi olan Hayat Devam Ediyor da oynamaya başladım.Mahsun'la ve ekibiyle çalışmak çok önemli.Burada eskiden ses sanatçısı olan bir kadını oynayacağım .Aslında kendimi oynayacağım.

"Ediz Hun'dan tokat yedim"

Kalbimin Efendisi filminde Edizle oynuyorduk.Ediz önce kıyamadı vurmaya.Sonra baktık inandırıcı olmuyor ısrar ettim bana vurması için.Ediz de dayanamadı ve öyle bir tokat attı ki bana.Oracıkta bayılmışım.Kısa süre sonra da kalkıp sersem sersem role devam etmişim.O tokat bana Altın Portakal getirdi ve 7. Altın Portakal Film Festivalinin en iyi yardımcı kadın oyuncusu oldum.Demekki o tokadı yemem gerekiyormuş.

"Yıllar sonra Filiz Akından özür diledim "

Ediz gibi bende can yaktım tabi.Filiz Akına Aşktan da üstün filmimizde sevdiğimi elimden aldığı için öyle bir tokat attım ki.Yıllar sonra dayanamayıp özür diledim Filizden.Çok hoşuna gitti tabi bu özürüm.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.