Leman Sam... BERAAT ETTİ!

Leman Sam... BERAAT ETTİ!

''Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak'' suçundan yargılanan Leman Sam'ın beraatine karar verildi.

Şarkıcı Leman Sam, geçen yıl Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanlar için attığı bir tweet nedeniyle ''Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak''suçundan yargılandığı davada beraat etti.

İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasına, sanık Leman Sam ve şikayetçi Turgay Balaban katılmadı. Duruşmada, tarafları avukatları temsil etti.

Şikayetçi Balaban'ın celse arası davaya katılma talebini içeren dilekçesini sunduğu belirtildi. Mahkeme, şikayetçinin ne şekilde zarar gördüğü anlaşılamadığından katılma talebinin reddine karar verdi.

BERAAT ETTİ

Duruşmada söz alan sanık avukatı ise daha önceki savunmalarını tekrar ederek, müvekkili hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Leman Sam hakkında suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

LEMAN SAM'IN ATTIĞI TWEET

Leman Sam, geçen yıl Kurban Bayram'ında Twitter'da, "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır. IŞİD beni şaşırtmıyor" diye yazmıştı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.