Lider Şahin... 472 YILLIK TARİH YENİDEN HAYAT BULDU!..

Lider Şahin... 472 YILLIK TARİH YENİDEN HAYAT BULDU!..

Lider Şahin, Eylül ayında yayınladığı ve büyük beğeni toplayan Mesela adlı şarkısının akustik versiyonuna restorasyonu yeni tamamlanan Kapıağası Yakup Ağa Hamamı’nda klip çekti.

Unutulmaya yüz tutmuş bu çok değerli tarihi eseri tekrar gün yüzüne çıkarma ve insanlarda farkındalık yaratma amacıyla özel bir çalışmaya imza atan Lider Şahin, kendisi de mimarlık mezunu olarak duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Benim hayatıma büyük etkileri olan bir mimarın eserinde müziğimizi deneyimlemek büyük bir şans. Ayrıca onlarca yıldır atıl durumda kalmış, yıkılmanın eşiğinden dönmüş bu tarihi hazinenin canlanmasına tanık olmaktan da oldukça mutluyum. Unutulmaya yüz tutmuş tarihi yapılarımızda akustik performanslarımıza devam ederek farkındalık yaratmak istiyoruz.” dedi.

17 senelik restorasyondan sonra gün yüzüne çıktı!

Mimar Sinan tarafından 1545 yılında yapımı bitirilen Kapıağası Yakup Ağa Hamamı, 17 senelik restorasyondan sonra ilk defa gün yüzüne çıktı.

Yüzlerce yıl aktif olarak kullanılan hamam, 1940’lardan sonra çürümeye terk edilmiş ve 1985 yılında Necati Polat tarafından satın alınmasıyla kaderi değişmişti.

Üç kardeş bir arada aynı projede !

Proje için üç kardeş bir araya geldi ve projenin yapımcılığını Fikret Emirhan Şahin, stil danışmanlığını ise Lider Şahin'in diğer kardeşi Meryem İrem Şahin üstlendi. Klibin yönetmen koltuğunda Mert Edis otururken, çekimler bir günde tamamlandı. 

Şarkının kayıtlarında Volkan Öktem, Uğur Varol, Okan Akı ve Deniz Beydili gibi değerli müzisyenler yer aldı. 

Lider Şahin’in “Mesela” şarkısının akustik versiyonu 18 Aralık tarihinde Lider Entertainment etiketiyle müzikseverlerle buluştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.