Liposuction... ARTIK BİR ZAYIFLAMA YÖNTEMİ DEĞİL Mİ ?..

Liposuction... ARTIK BİR ZAYIFLAMA YÖNTEMİ DEĞİL Mİ ?..

Liposuctionın en iyi; vücudunda orantısız bir yağ birikimi olan insanlarda sonuç verdiğini belirten Op. Dr. Mustafa Karaca, "Liposuction bir zayıflama yöntemi değildir" dedi.

Liposuction, küçük delikler yoluyla ciltle kas arasındaki yağ dokusunun içine ince kanüllerle girilerek o bölgedeki yağın vakum aracılığıyla dışarı çekilmesidir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Karaca, merak edilen konulardan biri olan liposuction ameliyatının nasıl ve kimlere uygulandığı hakkında bilgiler verdi.

Cilt ve yumuşak dokuların sıkılaşmasını sağlar...

Liposuctionın uygulanmaya başlandığı günden beri birçok aşama kaydettiğini vurgulayan Estetik ve Cerrahi Plastik Uzmanı Op. Dr. Mustafa Karaca, "Kanamayı azaltmak, yağı daha kolay parçalayıp almak için yağın özel solüsyonlarla önce şişirilmesi gerektiği öğrenildi.

Bu kanamasız bir şekilde ve çok daha fazla yağ almamızı sağladı. Daha sonra lazer ve ultrasonic dalgalarla yağın parçalanıp dışarı çekilmesi teknikleri ortaya çıktı. Yağın üzerindeki cilt ve yumuşak dokuların bir miktar sıkılaşmasını sağlamak gibi avantajları var" dedi.

Hangi bölgelere uygulanır...

Liposuctionın teorik olarak deri ve kas arasında yağ olan her yere uygulanabildiğini söyleyen Karaca, göbek, bel, meme, sırt, gıdık, basen, kalça, diz içleri ve kolların en çok ugulanan bölgeler olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.