Mazlum Kiper... 'DÜNYADA ALTI DİLDE TİYATRO, SİNEMA VE SESLENDİRME YAPAN TEK KİŞİYİM!'

Mazlum Kiper... 'DÜNYADA ALTI DİLDE TİYATRO, SİNEMA VE SESLENDİRME YAPAN TEK KİŞİYİM!'

Arzu Altınçiçek'in yapımcılığında, Sedat Tulumdaş'ın moderatörlüğünde Basın ve Pr çalışmaları Kıvanç Terzioğlu tarafından yürütülen ''Kim Seslendirdi'' programı yaklaşık 2 yıldır dur durak bilmeden Youtube kanalında Efsane isimleri konuk almaya ve onların bilinmeyenlerini ortaya çıkartmaya devam ediyor.

Programımıza katılan Mazlum Kiper'den samimi  itirafların yer aldığı programda öne çıkanlar, izleyenler tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. 

Babası Makedonya Manastır doğumlu olan Mazlum Kiper adını  dedesinden aldığını ve  Makedonya'dan Türkiye'ye olan Göç hikayesini ''Kim Seslendirdi'' pogramında muhteşem dille anlatıyor.

Babası 1931 yılında Muhsin Ertuğrul'un yanına giderek tiyatrocu olmak istemesiyle kendisininde Muhsin Ertuğrul ile büyüdüğünü ve çocukluğunun Necip Fazıl Kısakürek ve Reşat Nuri Güntekin ile geçtiğini belirtiyor. 

''Makedonya'da doğmadım İstanbul doğumluyum ama Makedonca öğrenerek orada film çektim'' diyor. 

İlk oyununu  Tepebaşı Dram Tiyatrosunda  Vasfi Rıza Zobu'nun başrolunu oynadığı bir oyunda  dublaj ve seslendirme sanatçısı Jeyan Mahfi Ayral  Tözüm ile oynadığını sözlerine ekliyor. 

Makedonya'da 2 film çekmiş ve  sonrasında  isveçten dönüp bu filmleri Trt'ye  verdiğini  ve Ankara'da Trt'nin filmleri kaybettiğini belirtiyor.

Yabancı Damat dizisine Yunanca bildiği için özellikle seçildiğini ve bu filmde 3 dil konuştuğunu,  İlk başrol dublajını Sacide Keskin'in verip yönettiğini;

Sadettin Erbil, Abdurrahman Palay ve Hayri Esen  ile yıllar sonra beraber seslendirmeler yaptığını anlatıyor. 

Mazlum Kiper'in  seslendirme yaptığı işler arasında;

Çizgi film kahramanı Goffy, Bay Yengeç, Yüzüklerin Efendisi : Yüzük Kardeşliği filminde Cristopher Lee (Saruman), Sean Connery, Antony Hopkins, Morgan Freeman, David Attenborough, Avatar Korra dizisindeki Zaheer karakteri, National Geographic'teki Belgesellerin bir çoğu, Dev Kanatlar Kara Akbaba belgeseli, Ajda Pekkan'ın  1998 yılında çıkardığı Best Of albümünde Palavra şarkısı, İlber Ortaylı'nın 12 kitabı, Radyo Tiyatrosunda ise rahmetli Yıldız Kenter ile rahmetli Müşfik Kenter'in oğlu'nu seslendirmesi  gibi projeler yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.