Mehmed Bir Cihan Fatihi... TAHTA ÇIKIYOR!

Mehmed Bir Cihan Fatihi... TAHTA ÇIKIYOR!

Kanal D’nin yönetmenliğini Cevdet Mercan’ın üstlendiği 2018’in en iddialı projesi Mehmed Bir Cihan Fatihi, 27Mart Salı akşamı 2. bölümüyle ekranda....

 

Mehmed’in babası Sultan Murad’ın vefatından sonra hakkı olan tahtı almak için çıktığı yolculuk ve bu yolculukta yaşadıkları seyirci tarafından büyük ilgi ile takip edildi.

Edirne’ye ulaştığında ise Çandarlı Halil Paşa’nın saraya giden yolda nasıl bir tavır sergileyeceği ise birinci bölümün en merak edilen konusuydu.

Yayınlanan yeni bölüm tanıtımları da yine büyük beğeni ile karşılandı. Şehzade Mehmed’e Edirne’nin kapılarının açıldığı, sahibi olduğu tahta kavuştuğu görüntüler hakkında oldukça konuşuldu.

Mehmed yıllar önce tahttan indirildiği şehre bir kez daha Sultan olmaya gelmiştir.

Edirne’de geçirdiği çocukluk yıllarına ait anılar bir karabasan gibi üzerine çöker. Bunun müsebbibi olarak gördüğü Çandarlı hakkında ne hüküm vereceğini düşünürken bir yandan da tahtta hak iddia eden Şehzade Orhan’ın peşine düşer.

Orhan, Bizans toprağına sığınınca bütün dengeler değişir. Osmanlı’yla Bizans savaşın eşiğine gelirken, Sultan Mehmed’in vereceği karar tarihin seyrini değiştirecektir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.