Mehmed: Fetihler Sultanı... MEHMED'İN BÜYÜK SINAVI!

Mehmed: Fetihler Sultanı... MEHMED'İN BÜYÜK SINAVI!

TRT 1 ekranlarında bu sezonun en çok merak edilen, Osmanlı tarihinin en ihtişamlı hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmed’in hayatına ışık tutacak olan “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisi 19 Mart Salı günü saat 20.00'de 4. bölümüyle ekranlara geliyor.

Mehmed, Yanoş'un oyununa gelerek pusuya düşürülmüştü. Üstünde yağmur gibi yağan oklardan son anda kurtulan Mehmed bu cendereden çıkıp zor durumdaki babasına yardım edebilecek mi?

Murad'ın otağı büyük bir baskın yemiş, üzerine patlayıcı çömlekler bağlanan Eflaklılar birer birer infilak etmekteydi. Bir Eflaklı ise Murad'ın arkasından usulca sokulmuştu. Murad bu tehlikeden nasıl kurtulacak?

Kosova Savaşını kazanan Osmanlılar geri dönmüş, Çandarlı ise Mehmed'in kendisine yaptıklarını unutmamıştı. Çandarlı kurduğu oyunla Mehmed'i yuvasından vurmak ister. Zafer Toyunda bu oyununu devreye sokar. Sultan Murad ve İbrahim Han'ın müsaadesiyle Mehmed ve Gülşah’ın nikahı gerçekleşir. Bahar bu duruma nasıl tepki verecek? Mehmed bu evliliğe hoş bakmasa da, rıza göstermişti. Ancak onun hayali bambaşka bir yolculuktu.

Harem’de ise Halime Sultan Murad’a istediğini yaptırmış, Hüma’yı Bursa’ya göndermişti. Hüma’nın hastalığı bu olayla beraber artar. Halime ise Gülşah’ın Mehmed’e hatun olmasıyla beraber yeni hesaplar peşindedir..

Haremde yeni dengeler ne olacak? Halime’nin planları gerçekleşecek mi? 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.