Mehmet Çevik... UMUDUM BARIŞI GÖRMEK!

Mehmet Çevik... UMUDUM BARIŞI GÖRMEK!

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeti Mehmet Çevik, kendiyle ilgili çıkan ‘HDP’ye destek çağrısında bulundu’ şeklindeki haberleri sert bir dille yalanladı.

Şive BAĞDİKEN

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik, ulusal bir gazetede genel seçimler öncesinde HDP’ye destek çağrısında bulunduğuna dair çıkan habere tepki gösterdi. Konuyla ilgili Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde bir toplantı düzenleyen Çevik, “Aydınlardan HDP’ye destek çağrısı yazılı, Ayfer Çalıkıran imzanı taşıyan haberde adım geçmektedir. Bu çağrıyı destekleyen isimler arasında benimde ismim yazılmıştır. Halkların, ulusların özgür iradesinden, demokrasiden bahsetmek adına yazılan bu haberde bireylerin demokratik hakları gözetilmemektir” açıklamasında bulundu.

UMUDUM BARIŞI GÖRMEK

Söz konusu haberde bir çok sanatçıyla birlikte adının geçtiğini belirten Çevik, “Benim adımla bir yerlere imza atmak bana aittir. Bana sorulmadan, özgür irademi ifade etmeden altına imza atmadığım bir konuda çıkan haberde adımın yer alması nezaketsizliktir. Özellikle çözüm süreci içerisinde böyle bir durumun içine çekilmek beni çok rahatsız etti. Taraf Gazetesi kendi tarafında bir taraf yaratmaya çalışıyorsa, hiç yorulmasın. Ben tarafımı söyleyim. Ben barıştan, yanayım. Hayatım boyunca da en büyük umudum bu ülke topraklarında barışı görmektir. 627’ye tabi bir sanatçı kadrosunda görev yapıyorum. Buraya gelen bütün seyircileri kucaklamam gerekiyor.  Benim yaptığım barış çağrısı hiçbir etnik, dini, kültürel yapı taşımamaktır.

BENİM ADIMA KARAR VEREMEZ

Taraf Gazetesi benim adıma karar veremez. Söz konusu haberle ilgili avukatlarım aracılığıyla gerekli işlemleri yapacağım” diye konuştu. Terör örgütü mensupları tarafından Çağlayan Adliyesi’nde katledilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın Türkiye’yi derinden sarsan ölümüyle ilgili düşüncelerini paylaşan Çevik, “Bir insana ölüm nereden geliyorsa gelsin, yanlıştır. Çok eski bir laf vardır. Bir düşünceyi yıkmak ya da yapmak adına birini öldürmenin adı terördür. Bu ülkedeki tüm ölümler kadar sayın savcının ölümü de acıdır. Ülkenin yaşadığı süreci iyi takip etmek gerekiyor. Bana ülke tekrar bir gerginliğin içerisine çekilmek isteniyor. Etrafa hiçbir gözlük takmadan baktığınızda bunun sebebi açıkça görülebilir. Merhum savcımıza Allah’tan rahmet, kalanlara sabır diliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.