“Melih Altınok ile Güne Merhaba”... DÖVME, 'MR' İÇİN ENGEL Mİ ?..

“Melih Altınok ile Güne Merhaba”... DÖVME, 'MR' İÇİN ENGEL Mİ ?..

Sunuculuğunu Gazeteci Melih Altınok’un yaptığı, “Melih Altınok ile Güne Merhaba” hafta içi her sabah canlı yayınla Show TV ekranında izleyicilerle buluşuyor.

Melih Altınok İle Güne Merhaba’da bu sabah, “Dövme Mr Çektirmek İçin Engel Mi ?” sorusunun cevabı ekrana taşındı.Sakarya’da bel fıtığı olan bir kişi, gittiği hastanede vücudunda bulunan dövmelerinin risk içerdiği söylenerek MR’ı çekilmedi. Ancak aynı kişi gittiği başka bir hastanede MR çekilebildi. Uzmanlar MR cihazının dövmeli vücutta yarattığı iki farklı etkiyi farklı yorumladılar.

Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Refik Killi konuyla ilgili; “Maddeyi kendine doğru çekme, manyetik olarak mıknatıslanma özelliği olacağı için, ciltten çıkmaya çalışır, yara açılmasına, kanamaya yol açabilir.” açıklamasında bulundu.

Tıbbi Görüntüleme Uzmanı Dr. Ayhan Cingi ise; “Malum büyük futbolcumuz Meireles gibi vücudunun her tarafında dövmesi olan kişiyi biz de olsak almaktan imtina ederiz. Yaygın olarak metal içeriyor vücudu. Yaygın olmayanların endişe etmesine hiç gerek yok. Küçücük bir dövme nedeniyle bu MR çekilemez yapamayız. Hastayı MR’a almadan önce mutlaka uyarmamız gerekiyor.” Şeklinde görüşünü ifade etti.

“Melih Altınok İle Güne Merhaba”, hafta içi her sabah saat 06:30 ile 10:00 arasında canlı yayınla Show TV’de izleyicileriyle buluşuyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.