Melihat Gülses...  CEMAL REŞİT REY SAHNESİNE GELİYOR...

Melihat Gülses... CEMAL REŞİT REY SAHNESİNE GELİYOR...

Türk müziği hayranları için eski bir gelenek olan gündüz konserlerine tekrar hayat veren İBB CRR Konser Salonu’nun nisan ayındaki ikinci konuğu, Türk Sanat Müziği’nin usta sanatçılarından Melihat Gülses olacak.

İBB Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, “İstanbul’da Pazar Konserleri” programı kapsamında Türk müziğinin önde gelen kıymetli seslerinden Melihat Gülses’i sahnesinde konuk edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), Türk müziğinin usta seslerini “İstanbul’da Pazar Konserleri” kapsamında sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Türk müziği hayranları için eski bir gelenek olan gündüz konserlerine tekrar hayat veren İBB CRR Konser Salonu’nun nisan ayındaki ikinci konuğu, Türk Sanat Müziği’nin usta sanatçılarından Melihat Gülses olacak.  

Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli Türk Sanat Müziği sanatçılarından biri olan Melihat Gülses, “İstanbul’da Pazar Konserleri” kapsamında CRR’de özel bir konser verecek. Zarif sesi, duygulu ve içten yorumu ile büyük beğeni toplayan sanatçı Gülses, 30 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan konserinde kendisiyle özdeşleşen birçok eseri seslendirecek. Hayranlarına keyifli bir pazar günü yaşatacak olan Gülses, seçkin bir repertuvarla 14.00’de İBB CRR sahnesinde olacak.

Billur sesli sanatçı “Melihat Gülses”

Melihat Gülses, 1958 yılında Konya’nın Akşehir ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde tamamlayan Gülses, ilk müzik eğitimini babası Ahmet Tahir Köseoğlu’ndan aldı. Lise eğitimine İstanbul’da Fatih Kız Lisesi'nde başlayan sanatçı, lise ikinci sınıfı okurken konservatuvara kaydolarak hem lise hem de konservatuara devam etti. 1976’da girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü’nü 1984’de tamamladı. 1981 yılında Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’na (TRT) girdi ve 1983’ten itibaren solo programlar yapmaya başladı.

Yurtdışında verdiği konserlerde Türkiye'yi ve Türk müziğini tanıtan sanatçı, 1991 yılında Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa’nın ortaklaşa tertip ettiği Europalia Festivali'ne katıldı. 1992 yılında İstanbul televizyonunca hazırlanan “Güldeste” isimli, 7 bölümlük, karşılaştırmalı bir Türk müziği programının yapım ve sunuculuğunu üstlendi.

1998 yılında Mavi Nota Müzik dergisinin “Geleneksel Müzikler Teşvik Ödülü”nü alan sanatçı, Türk müziğine katkılarından dolayı 2003 yılında “Müzdak” (İstanbul Türk Müziği Dernek Vakıfları Dayanışma Konseyi) tarafından verilen “10. Yıl Kültür ve Sanat Ödülleri”nden birine lâyık görüldü. Sanatçı, 2004 yılında da “Berksav” (Bergama Kültür ve Sanat Vakfı) tarafından “Yılın Türk Müziği Sanatçısı” ödülünü aldı. Billur sesli sanatçı Melihat Gülses’in albümleri şunlardır: “Tatyos Efendi”, “İstanbul’dan Atina’ya Türküler”, “Eylül Şarkılar”, “Hüznün Hikayesi”, “Narçiçeğim”, “Narçiçeğim 2”, “Tuna’ya Hasret”, “Beyaz Köpükler” ve “Senden Uzakta”.

İstanbul’da Pazar Konserleri’nin 7 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşecek bir sonraki programında, Türk Halk Müziği sanatçısı Gülşen Kutlu olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.