Melihat Gülses... GAZİNO TEKLİFLERİNİ NEDEN REDDETTİ?

Melihat Gülses... GAZİNO TEKLİFLERİNİ NEDEN REDDETTİ?

Cine5 ekranlarının sevilen programı “İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme”ye Türk Sanat Müziği’nin sevilen ismi usta sanatçı Melihat Gülses konuk oldu.

“Semt pazarlarına gitmeyi seviyorum”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de müzik dışındaki yaşamını anlatan Türk Sanat Müziği sevenlerinin yakından takip ettiği sanatçı Melihat Gülses günlük hayatında da halkla iç içe… “Pazara gitmeyi çok severim. Beşiktaş pazarına gidiyorum. Herkesle sıcak ilişki kurmayı severim. Bir eşofman kabanla gidiyorum, alışverişimi yapıyorum, farklı şeyler buluyorum.”diyerek bu özelliğini anlattı.

“Derya Baykal’ın programın seyrederim”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de günlük hayatında televizyon izlemeye pek vakit bulamadığını anlatan Melihat Gülses ekranlardaki bir programı ise mutlaka takip ediyormuş. “Derya Baykal’ın programını seyrederim, moda ve dekorasyona çok meraklı olduğum için izliyorum.” diyerek paylaştı.

“Sesimi kaybediyordum”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de hayatıyla ilgili bilinmeyenleri paylaşan Melihat Gülses Konservatuar yıllarında sesini kaybetme tehlikesi yaşamış. “Babamın arkadaşları Kazım ve Selim Amca beni Konservatuara yazdırdılar. Babam önceleri istememesine rağmen onunla da mücadele ettim. Bu işi yapacağım bu sanatın içinde olacağım, bu okulu bitireceğim diye çok ısrarcı oldum.

O kadar mücadeleler ve zorluklarla geçen, bugune getiren bir hayat var ki babamla mücadelede onlar pes ettiler. Konservatuara başladım. Şan bölümünde okuyorum. Yanlış bir teknik nedeniyle ses tellerimde nodül oluştu. Çapa Hastanesi’nde tedavi oldum.

Sesimi kaybetme noktasına geldim. Bazı hocalarım “kızım çok üzülüyorsun sesin çıkmıyor bırak başka bir iş yap” dediler. Ama yılmadım. Son derece büyük hayal kırıklığıydı, her gece ağladığımı biliyorum. Çok sıkıntılar geçirdim sinirlerim çok bozuldu. Ailevi sıkıntılar ve onların neticesinde rahata ermişken buna kavuşmuşum, ben bu işi yapacağım ne olursa olsun dedim.

Bir seneden fazla tedavisi sürdü. Gırtlak ile alakalı kanser olanların sesi  ile ilgili gittiği tedavi yeriydi. Çok inandım. Her konuda önce kendinize inanmanız gerekiyor. Tedavim devam ederken okulun ilk mezunlarının çoğu benim haricimde Devlet Korosu’na girdi. Benim iyileştiğim sene Radyo imtihanı açıldı, ben İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı sınavını kazandım, okulumdan sonra ikinci okulum orasıdır.” dedi.

“Gazino teklifini reddettim”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de Fahrettin Aslan’ın kendisine yaptığı gazinoda çalışma teklifini kabul etmediğini paylaşan Melihat Gülses bundan hiç pişman olmamış. “Ben televizyonda bir programda şarkı okuduğumda Müzeyyen Senar beni dinliyor ve Fahrettin Aslan’a söylüyor.

Beni buluyorlar bir şekilde. O zaman Fahrettin Aslan çok uğraştı, gazinoya çıkarmak istedi. Caddebostan’da olmamı arzu etti. Çok büyük paralar, etkilenmemek mümkün değil, gençsiniz, maddi imkansızlıklar içindesiniz.

Kızım Neva daha çok küçük o dönemde. Bir taraftan okulumu yeni bitirmişim Radyo’ya devam ediyorum, büyük sıkıntılar var ama bu kadar eğitim aldıktan, Konservatuar’da 8 yıl okuyup yüksek bölümünü bitirdikten sonra benim farklı bir sanatçı olmam gerektiğini düşündüm.

Gazinoya çıktığım zaman insanların para vererek geldikleri bir ortamda sizin o paraya karşılık onların istedikleri eserleri de okumanız gerektiğini düşünerek “mümkün değil” dedim. Radyoyu da bırakmam gerekiyordu. Radyoyu da bırakamam oraya girebilmek için ne mücadeleler verdim. Şöhret olacağım diye nasıl elimin tersi ile itebilirdim. O kadar şaşkınlık yarattı ki çevremde, böyle bir teklif gelecek ve siz kabul etmeyeceksiniz.

Ama neticesi şu anda bakıyorum doğru bir karar. Şans ve şansızlık sizin verdiğiniz kararlar. Çok kararlıydım. Çok mutluyum çünkü parayla pulla şöhretle kazanılmayacak zengin bir kariyere sahibim.” diyerek anlattı.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.