MESAM'da işler karıştı... DÜN İHRAÇ EDİLDİ; BUGÜN BAŞKAN SEÇİLDİ!..

MESAM'da işler karıştı... DÜN İHRAÇ EDİLDİ; BUGÜN BAŞKAN SEÇİLDİ!..

Kayyım atanan Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliğinin (MESAM) Kurulu yapıldı.Coşkun Sabah ve ekibinin kurulu terk ettiği seçimlerde Arif Sağ ve ekibi seçildi. Seçimlerde Arif Sağ 328, Cahit Berkay 366 oy alarak seçimden galip çıktı...

Arif Sağ ve ekibinin görevden alınarak yerine Coşkun Sabah'ın başını çektiği bir kayyum yönetiminin atanmasının ardından Sağ ve ekibinden 30 kişi Haysiyet Kurulu'na gönderilmişti. Ancak Genel Kurul’a bir gün kala, kurula sevk edilen isimler, üyelikleri iptal edilerek ihraç edildi. 
 
Dün ilk olarak divan seçimini kazanan kayyum karşıtı sanatçılar, Arif Sağ, Cahit Berkay, Ali Haydar Timisi, Metin Karataş ve Ali Rıza Binboğa’nın da olduğu otuza yakın ismin MESAM üyeliklerinin geri verilmesi için verilen yönergeyi oylamaya sundu. Yüzde 62 oyla üyelikleri geri verilen Arif Sağ ve ekibi,  Yönetim Kurulu oylamasının sonunda yeniden yönetime geçti. 

ÜYELERDEN SABAH'A TEPKİ

MESAM'ın Kayyım Başkanı Coşkun Sabah, divan seçilmeden önce konuşma yaptı. Üyeler, Sabah'ın divan seçimi öncesinde konuşmasının usule uygun olmadığını belirterek tepki gösterdi.

DİVAN ÜYELERİNDEN ATILAN ÜYELER İÇİN YÖNERGE

Divana seçilen üyeler kayyımın attığı üyelerin geri alınabilmesi yönünde yönerge verdi. Yönerge yüzde 62 oyla kabul edildi. İhraç edilen üyeler genel kurula geri döndü.

Yönetim kuruluna aday olan listede yer alan Fuat Güner, Recep Ergül, Sertab Erener, Ahmet Selçuk İlkan, Coşkun Sabah, Işın Karaca ve Selahattin Akarsu ise Arif Sağ ile ekibinin tekrar üyeliğe kabul edilip seçime katılma hakkı kazanması nedeniyle genel kurulu terk etti.

fuatguner_mesami_terketti.jpg

MESAM’ın tüzüğüne uygun davranılmadığını kaydeden Fuat Güner yaşananlara şu sözlerle tepki gösterdi: “Hukuksuz ne varsa yapıyorlar. Biz tüzükteki doğruluğu, adaleti düşünerek kararlar verdik. Burada ağalık düzeni kurulmuş ‘Biz ne dersek o olur’ diyorlar. ‘O isim bu kadar büyük, ona bu yapılır mı?’ Herkese her şey yapılır, yeter ki hukuk içinde davransın. Kimse ismi büyük diye affedilemez. Herkes yasaya uymak zorunda. Yapılanlar usulsüzdür, mahkemeye başvuracağız. Bu genel kurul geçersiz olacak.”

‘HERKESE KAPIMIZ AÇIK’

Seçimlerden sonra Evrensel'e açıklamalarda bulunan Ali Haydar Timisi, “MESAM Genel Kurulu sanata kayyım atanamayacağını göstermiştir” dedi. MESAM üyelerini görüş ayrımı yapmaksızın kucakladıklarını dile getiren Timisi, “Genel kurula yoğun bir katılım oldu. Hepsine çok teşekkür ederiz. Kafasında en ufak soru işareti olan üyelerimiz varsa kapımız onlara açık, istedikleri zaman gelebilirler. Gecici yönetim kurulunun asılsız iddialarını üyelerimize açıklamak boynumuzun borcu. Üyelerimizi MESAM’a sahip çıkmaya devam etsinler” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.