METİN ŞENTÜRK'TEN 2013 MODEL ESPRİLER?

METİN ŞENTÜRK'TEN 2013 MODEL ESPRİLER?

Yeni albümü "Bana Sen Lazımsın" ile müzik dünyasına yeniden merhaba diyen Metin Şentürk, Radyo Turkuvaz'da Hopdedik Ayhan'ın misafiri oldu.

Gelen sorular ve Hopdedik Ayhan'ın yorumları ile espri üstüne espri patlatan Metin Şentürk dinleyicileri gülmekten kırdı geçirdi.Sanatçı şunları söyledi:

Cem Yılmaz'la Kimse Kıyaslamasın Kendisini!

Bana stand up yap diyorlar yıllardır. Tabi ki isterim. Ama gerek müzik çalışmalarım gerekse engelliler için sosyal faaliyetlerim bu yılda yoğun olarak devam edecek.Bu yoğunluğumu atlatmam lazım.Sahnede gösteri yapacaksam altını doldurmalıyım.Ben mükemmeliyetçi biriyim.Bu yüzden güldürü üzerine bir şey yapacaksam en iyisi için çalışmalıyım.

Örneğin Cem Yılmaz. Cem Yılmaz stand up dalinda çok önemli bir adamdır Türkiye'de? Bu alanda bir iş yapıyorsan asla Cem Yılmaz'la kıyaslamayacaksın kendini. O başka bir şey. Cem Yılmaz'ı çok seviyorum. Cem bence sadece bu iş için yaratılmış biridir.

Twiterda Trending Topic Olunca Ortalığı Ayağa Kaldırdım!

Sosyal medyadan uzak yaşıyordum. Önyargım vardı bu internet işlerine.Birol Güven bir gün bana hesap açıp beni zorla twittera soktu. Arkadaşlar söyledi bana daha ilk gün TT olmuşum.Ben anlamıyorum ya bu işlerden; kötü bir şey olarak algıladım TT olmayı.

Ben de hemen Birol'u aradım "oğlum soktun beni bu işlere TT olmuşum ne yapacağız şimdi" deyince Birol "ya bir şey yok işte ne güzel trending topic olmuşsun" dedi.Ben feryadı bastım! "Oğlum bu topik mopik beni bu mevzulara neden soktun" diye isyan ettim. Neyse sonra öğrendik ki twitterda topik olmak iyi bir şeymiş.

Metin Şentürk Görüyor Efsanesi!

Benim gözler geçici olarak servis dışı kardeşim. Arada bir geliyor gidiyor.İşime geldiği zamanlar oluyor,bazen bir şeyler görüyorum.Örneğin eskiden turnelerde diğer sanatçılarla aynı kulisi kullanırdık.Onlar kıyafet değişirken bile ben odadan çıkmazdım.Zaten hemen benim yanımda oracıkta soyunurlardı.

Tam onlar soyunurken "ya benim yanımda bunu yapma demiyor muyum sana" derdim o anda bir panik olurlardı,acaba Metin bir şey gördü mü diye. En son şüpheler artmaya başlayınca artık beni kapıya çıkarmaya başladılar; Metin bir şey görmesin soyunup giyinirken diye.

Hız Yapan Aracı Kullanırken Kafamı Geriye Çevirdim!

Hız rekoru için çalışmalar yaparken bana komut veren arkadaş "abi çok hızlısın" dedi. Kafamı çevirdim, bu kez de "abi önüne dön" deyince dedim ki oğlum önüme dönsem ne olacak arkaya dönsem ne olacak zaten görmüyorum ki. Şimdi bir şey olsa zaten körü körüne gittik hepimiz?

Üçe Beşe Bakmayın Rekoru Kırdım İşte!

Rekor için İngiltere'den uzmanlar geldi. Benim gidişteki süratim 315,dönüşteki süratimse 310'du.Uzmanlar hızı uydudan GPS ile ölçtüler biçtiler toplandılar ve rekor ortalaması 303 çıktı. Bende dedim ki "e kardeşim üçe beşe bakmayın fark etmez bizim için,kırdık rekoru işte". Açık söyleyeyim zaten bunu bir daha da kimse kıramaz . Beni kimse uğraştırmasın diye rekoru sağlam kırdım.

İstanbul Trafiği Beni Yormaz!

Ara ara İstanbul trafiğine tek başıma çıkmak istiyorum. Herkesin şikayetçi olduğu bu trafik beni asla yormaz ama ben trafiği yorabilirim?

Hız Rekoru Değil Hırs Rekoru Bu!

Ben Aslında hız rekoru değil "hırs rekoru" kırdım. Bunun içindeki mesajı okumak lazım. İnsan isterse her şeyi yapar. Mesajımız bu. Bunu daha ziyade engelli kardeşlerimiz için yaptım.

Körler Okulunu Deniz Kenarına Açmışlar!

Aslında ben komik değilim. Hayatım cok komik.Mesela ben ilkokulda körler okuluna gittim. İnanmayacaksınız körler okulu deniz manzaralı idi.Ya bari sağırlara açsaydınız bu okulu,adamlar hiç olmazsa görürdü manzarayı.

Müzik İçin İki Projem Daha Var

Müzik için iki proje düşünüyorum. Birisi "Ağladığım Şarkılar" adını taşıyan bir proje.Çok sevdiğim ve dinlerken ağladığım arabesk ve fantezi şarkıları kendi tarzımla yorumlamak istiyorum.Bir diğer proje ise "Rumeli" albümü. Balkan eserlerinden oluşan güzel bir albüm düşünüyorum.

Birkaç senedir engelliler için çaba sarf ederken bir baktım asıl işimi unutmuşum.Hemen içimden dedim ki "Yahu Metin kendine gel sen bir aralar şarkı türkü bir şeyler yapıyordun. Unutmuşum bu işleri, hemen albüm yaptım ve şarkıcı olduğumu hatırladım?

Benim Müziğimi Dinlemeyenler Bile Takibe Başladı!

Benim şarkılarımı dinlemeyen insanlar bile yaptığımız bu güzel işlerden dolayı beni takip etmeye başladılar. Yapmış olduğum faydalı insani çalışmalarında buna katkısı olduğunu düşünüyorum. Dolayısı ile hayatı sadece kendim için yaşamıyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.