Metin Uca... GÖZALTINA ALINDI!

Metin Uca... GÖZALTINA ALINDI!

Anlatıcı, sunucu, tv programcısı Metin Uca İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. Uca'nın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

İstanbul Havalimanı’nda bilet işlemlerini yaptıran Metin Uca’nın kimlik kontrolü sırasında hakkında arama kararı olduğu ortaya çıktı.

Metin Uca polis tarafından gözaltına alındı.

ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

Metin Uca, arama kararının ardından polis tarafından gözaltına alındı. Uca'nın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Uca'nın, Edremit Sulh Ceza Hakimliğince açılan bir dava kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan arandığı belirlendi.

AĞIREL: FATİH SULTAN MEHMET'İN SÖZÜNÜ OKUDUĞU İÇİN ŞİKAYETÇİ OLMUŞLAR

Metin Uca İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı

Gözaltına alınan Metin Uca ile görüştüğünü söyleyen gazeteci Murat Ağırel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Metin Uca ile görüştüm.

Gözaltı nedeni sergilediği 'Bunu mu demek istedim?' adlı oyununda Stefanos Yerasimos'un 'Sultan Sofraları' adlı kitabında yer alan Fatih Sultan Mehmet'in söylediği bir sözü okuması!

Oyunu izleyen bir kişi rahatsız olmuş ve şikayet etmiş" ifadelerini kullandı.

Metin Uca’yla aynı dakikalarda ünlü modacı Barbaros Şansal’ın da gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Karakoldayken SÖZCÜ’ye konuşan Şansal detayları şöyle anlattı:

“Muhbir vatandaşlar CİMER üzerinden şikayet etmişler. İftiralar… Ayrı ayrı konular. Metin Uca’nınki tiyatrodaki bir tirat, Fatih Sultan Mehmet’le ilgili bir espri yüzünden, “halkı kin ve düşmanlığa sevketmek”ten…

Benimki de olmayan Facebook hesabım üzerinden… Benim Facebook hesabım yok dünya biliyor. Bir sahte hesaptan açılan bir dava.

Ben uçaktan inerken alındım, Metin Uca da giderken alınmış. Birazdan ifademi vereceğim, serbest kalacağım, bir şey yok yani…

Metin Uca da iyi… Yarın Ankara’da oyunu var. Uçağını kaçırdı ama akşam uçağıyla gidecek. Ben de akşam uçağıyla dönüyorum zaten Ercan’a (Kıbrıs)… ”

Barbaros Şansal, emniyetteki işlemleri sırasında telefonla detayları SÖZCÜ’ye anlattı ve SÖZCÜ’ye özel bu fotoğrafı ve polis eşliğinde emniyete götürülürken çekilmiş kamera kaydını gönderdi.

KAFTANCIOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından sunucu ve TV programcısı Metin Uca'nın İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınmasıyla ilgili paylaşımda bulundu.

“SANATÇIYA ÖZGÜRLÜK”

Kaftancıoğlu, gözaltı kararına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

“Metin Uca, Gösteriminde Stefanos Yerasimos'un Sultan Sofraları adlı kitabında yer alan Fatih Sultan Mehmet'in söylediği bir sözü söylemiş ve ‘halkı kin ve nefrete sürüklediği' için ifadesi alınmak üzere havalimanında gözaltında. Halkı kine kimin sürüklediği çok açık! #AzKaldı

-Olayın kendisi saçma. En az olay kadar büyük başka bir saçmalık ise; davet edilerek rahatlıkla ifadesi alınabilecek Metin Uca'nın gösterime giderken gözaltına alınması. İfadesi sonrası büyük ihtimalle Ankara'ya gidecek ve yarın ki gösterimine katılacaktır. Sanatçıya özgürlük!”

ŞANSAL SERBEST

Barbaros Şansal, ifade verdikten sonra serbest kaldığını bildirdi.

METİN UCA İSE SOSYAL MEDYA HESABINDAN ŞU VİDEOYU PAYLAŞTI

Kaynak:sözcü.com.tr / Habip ATAM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.