MEZUNİYET DÖNEMİ VE BİR KÜÇÜK YARIŞMA !..

MEZUNİYET DÖNEMİ VE BİR KÜÇÜK YARIŞMA !..

Bir mezuniyet dönemini de Temmuz ayı ile birlikte bitirdik. Mezuniyet dönemiyle birlikte sünnet düğünleri ve evliliklerde Mayıs ve Haziran ayında hız kesmeden devam etti.

Peki bu dönem düğünlerde mezuniyetlerde neler giydirdik, damatlarımız nasıl giyim tercih ettiler.

Damatlar tamamen özel smokin yani kendilerine özel tasarım smokin istemeye başladılar.

Burda ben devreye girerek öncelikle ne istediklerini dinliyorum müşterimi dinlerken tarzınıda çıkartmaya çalışıyorum. Sonuçta onların istediklerine bende eklemeler yaparak farklı tasarımlarla onları o günün prensleri haline getiriyorum. Hatta süper kahraman haline dönüştürüyorum. Bu dönem akrep model diktiğim damat bile oldu. Kolsuz smokinler, tafta kumaşından diktiğim smokinlerim oldu. Tabi bu tasarımlar tamamen damadımızın ve-veya mezuniyet gecesinde kostümümü giyecek kişinin ruh haline ne istediğine bağlı olarak ortaya çıkartılarak tarafımca tasarlanıyor. Ayrıca tasarımım ortaya çıktığında o kişiye ne kadar yakışacağını da önceden görebiliyorum.. Sonuç mükemmel..

Bu sene renk olarak laciverte dönüş var. Ancak kır düğünlerinde ve mezuniyetlerde krem cekete çok talep oldu. Nikahda siyah smokin, düğünde pastanın gelmesine yakın krem cekete de geçiş yapan fark yarattırdığımız damatlarımız var. Ayakkabılar krem ve siyah karışımı rugan olmalı.. Rugan haricinde kumaş ve satenden yapılan ayakkabılarda da tercihler arttı..

Çok zevk alarak çalıştığım bu sezonda bir kez daha anladımki yaratıcılığımızın sonu yok ve aklıma birden siz okuyucularımızla küçük bir yaratıcılık yarışması yapmayı planladık. Bu işi kolay zannedenler var herşey yılın modasına göre giyinmekten ibaret değil. Hele şu an ki ekonomiyi düşünürsek hiç kolay değil. Bana göre önemli olan; kendinize yakışanı bulmak, elinizdeki mevcut imkanları değerlendirerek kendi modamızı yaratabilmek..

Yarışmamıza gelince? Sıkıldığınız kottan şort yapmak, şorta taşlar işlemek, Normal yaka gömleğinizi hakim yaka yapmak, eskiyen gömleğinizden kravat yapmak, fular yapmak, eskiyen kumaş pantolonunuzdan sırtı astarlı yelek dikmek, Eşinizin giymediği ceketlerinden kendinize ceket yapmak gibi..

Dediğim gibi yaratıcılığın sonu yok. Yarattığınız ürünün fotoğrafını çekerek [email protected] adresine gönderin. En beğendiğim 5 dostumuza kendi imzamı taşıyan papyonlu kol düğmelerimden hediye edeceğim. Kazanan arkadaşlarımızın isimlerini bir sonraki yazımda ve Facebook sayfamda (Levon Kordonciyan) açıklayacağız.

Eskileri değerlendirerek ekonominize katkıda bulunurken, yaratıcılığınızı geliştirdiğiniz gibi farklı tadlar da alacağınıza inanıyorum.

Mutlu Kalın, Kendi Moda'nızda Kalın..

[email protected]

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.