MİLAS'IN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ!

MİLAS'IN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ!

Yıllardır doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve kültürel çeşitliliği ile adından söz ettiren Milas, şimdi de ürünlerine kazandırdığı coğrafi işaretlerle dikkat çekiyor.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer ve ekibinin (MİTSO) girişimleriyle, Zeytinyağı, yağlı zeytin, tepsi böreği, kanlı kavurma, ekşili köfte, çaykamaya böreği, Milas Çekişçe zeytini olmak üzere 8  Milas ürünü, "Milas" adıyla coğrafi işaret tescili ile tescillendi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Milas Zeytin Festivali’nde konuşan Şef Özlem Mekik; “Bir şef olarak, Destinasyonların belirli bir yörede üretilen gastronomik ürünlerin doğallığının ve kalitesinin sürdürülebilirliğini koruma altına almak için coğrafi işaret sistemini kullanmaları oldukça önemli.

Biz şeflerin mutfaklarında kullandığı coğrafi işaretli ürünlerin kalitesini garanti etmeleri, ait oldukları yöreye ekonomik katkı sağlamaları, üretici ve tüketicileri korumaları açısından önemlidir.

Milas bu anlamda restoranlarımızın menülerine girecek kadar kıymetli lezzetlere coğrafi işaret alarak, bambaşka bir noktaya getirmiştir” dedi.

Milas'ta 90 zeytinyağı markası bulunduran 75 adet fabrika ile 16 adet zeytinyağı markası, Avrupa Birliği standartlarında yağ üretiyor.  

Milas Memecik zeytinyağı özelinde Avrupa Birliği'nden coğrafi işareti alan ilk ve tek kuruluş olan  Milas Ticaret ve Sanayi Odası, son olarak Milas yağlı zeytinin coğrafi işaretini bekliyor. 

Sadece Türkiye içinde Türk Patent ve Marka Kurumundan (TPMK) ürünlerine coğrafi işaretler almakla yetinmeyen MİTSO, AB'den de coğrafi işaretler almak için girişimlerini sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.