Misafir... 3 YIL GÖÇMENLERLE YAŞAYIP ÇEKTİ!..

Misafir... 3 YIL GÖÇMENLERLE YAŞAYIP ÇEKTİ!..

Andaç Haznedaroğlu’nun 3 yıl boyunca sınır kamplarında göçmenlerle zaman geçirerek hazırlandığı sinema filmi “The Guest/ Misafir” bugün vizyona giriyor.

Suriye’deki savaştan kaçarak İstanbul’a gelen sekiz yaşındaki Lena’nın çarpıcı, sert ve sarsıcı hikayesini anlatan film izleyiciye duygu dolu anlar yaşatırken aynı zamanda hayatını da sorgulatacak. 

“Haziran Gecesi” ve “Dudaktan Kalbe” gibi ölümsüz diziler ile “Her Şey Aşktan” ve “Acı Tatlı Ekşi” gibi başarılı sinema filmlerine imza atan Andaç Haznedaroğlu’nun yeni filmi “The Guest/Misafir”, yarın izleyicilerle buluşuyor.

Haznedaroğlu’nun üç yıl boyunca sınır kamplarında birebir gözlem yaparak, göçmenlerin gerçek hikayeleri üzerinden yola çıkarak hazırlandığı film, günümüzün en acı gerçeklerinden Suriye’deki savaşa kamerasını çeviriyor.

Andaç Haznedaroğlu’nun hem senaryosunu yazdığı hem de yönettiği filmin yapımcılığını Andac Film Yapım, İFP Film ve İD Film üstleniyor.

Saba Mubarek, Rawan Skef, Yeşim Ceren Bozoğlu, Rıza Akın gibi oyuncuların rol aldığı filmin kadrosunda ayrıca yüzlerce Suriyeli göçmen de yer alıyor.  

Savaştan kaçarak İstanbul’a gelen sekiz yaşındaki Lena’nın kahramanlık dolu hikayesi izleyiciye duygu dolu anlar yaşatırken “Eğer yarın savaş çıkarsa” sorusu da izleyiciyi farklı bir noktaya götürecek. 

3 yıl süren film hazırlığının ardından geçtiğimiz yıl çekimleri tamamlanan filmin başrolünde yer alan 8 yaşındaki Rawan Skef, göçmen kamplarında ve okullarındaki binlerce çocuk arasından seçildi.

Film çekimlerinin ardından önce Yunanistan’daki bir göçmen kampında bir süre kalan Rawan Skef, şu anda Bremen’deki göçmen kampında yaşamını sürdürüyor. 

Toygar Işıklı’nın müziklerine imzasını attığı film, geçtiğimiz sene dünya prömiyerini gerçekleştirdiği Antalya Film Festivali’nde “Avni Tolunay Seyirci Ödülü”, Boğaziçi film festivalinde ‘’En iyi film ve kurgu ödülü’’ aldı.

Yurtdışında festival yolculuğuna devam eden “The Guest”, son olarak Dublin İpek Yolu Film Festivali ile Malmö Arab Film Festivalleri’nden de “En İyi Film” ve “En İyi Kadın Oyuncu” ödülleri ile döndü.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.