MİZAH FESTİAVLİ BASINLA BULUŞTU!

MİZAH FESTİAVLİ BASINLA BULUŞTU!

9-10 Mayıs 2015 tarihlerinde, Akatlar Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Mizah Festivali’nin basın toplantısı gerçekleşti.

Yoğun ilgi gören toplantıda, mizahın ustaları soruları yanıtlarken espriler de havada uçuştu. Oyuncu Serap Matyaş’ın öncülüğünde düzenlenen festivalin basın toplantısında oyuncu, bu festivalin Mardin’de sanata ilgi duyan gençlere bağış amacıyla düzenlendiğini ve bu nedenle çok mutlu olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin önde gelen tüm mizahçılarının bu projeye gönülden destek olduğunu söyleyen Serap Matyaş “Hassasiyet gösteren herkese çok çok teşekkür ediyorum. ” Dedi. 

Türkiye’de mizaha adını yazdırmış ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Murat Cemcir ve Ahmet Kural ilgi odağı oldu. Mardinli gençlerin sanat yapabilmeleri için vesile olmaktan heyecan duyduklarını belirten ünlü ikili kameralara ;  “Ülkemizde sanat yapmak isteyen fakat imkân bulamayan gençlere ulaşabilmeyi umuyoruz. Yaptığımız iş gönül işi bu nedenle mizah alanında birçok değerli insan bu projeye gönülden destek oldular. Çok önemli mizahçılar bu proje için bir araya geldi, bu isimler festival kapsamında tüm bilgi ve birikimlerini ve hatta mesleki sırlarını gençlere aktaracak. Bu nedenle bu proje herkesi çok heyecanlandırmalı. ” şeklinde konuştular.

Toplantıda festivalin katılımcılarından birçok ünlü isimde vardı. Umur Bugay, Ali Leskay, Burak Aksak, Ceyhun Yılmaz, , Emrah Kaman ve Nihat Sırdar’ın yanı sıra  twitter fenomeni @argostroloji ve vine fenomeni Ella Chorisnoima’da  basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

MİZAH FESTİVALİ GELİYOR

“Çizimden Çekime Yazımdan Yapıma”  mizahın usta isimleri MİZAH FESTİVALİ’NDE bir araya geliyor. 9-10 MAYIS tarihinde düzenlenen festivale Akatlar Mustafa Kemal Kültür Merkezi ev sahipliği ediyor.  Festivalde Türkiye’nin önde gelen mizah ustaları ve fenomen isimleri bilgi ve deneyimlerini gençlere aktarıyor. Oyuncu Serap Matyaş öncülüğünde gerçekleşen festivalden elde edilecek gelir, Her yerde Sanat Derneği aracılığıyla Mardinli sanatsever gençlere bağışlanacak.

MARDİN’İN SİRKHANESİ
Mardin'de sanat yapmak isteyen Türkiye'de bir destekçi bulamadıkları halde bu isteklerinden vaz geçmeyen gençlerin bir araya geldiği Sirkhane isimli oluşum tüm imkânsızlıklara rağmen oldukça başarılı işlere imza atıyor. Mardinli gençlerin bu gönülden ve azimli çabalarına Her Yerde Sanat Derneği de katkıda bulunuyor. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Mizah Festivali, bu gençlerin sanatsal çalışmalarına destek olmak açısından büyük önem taşıyor. 

GENÇLER SANAT YAPSIN DİYE

Sanat yapmak isteyen gençlere destek veren Her Yerde Sanat Derneği, erasmus sistemini sanat alanında hayata geçirmeyi planlıyor. Yerelde sanat ve sanat eğitimine ilgi duyan gençlerin uygun bir ortam bularak kendilerini bu alanda geliştirmelerine ve başka ülkelerden gençlerle ortak çalışmalar yürütmelerine destek sağlamak adına sürekli uluslararası sanat projeleri düzenleniyor. Bu projeler ve festivaller sayesinde yerelde birçok çocuk ve genç, sanat atölyeleri ve projelerde gönüllü çalışma imkanı buluyorlar. Dernek bünyesinde gerçekleşen ve büyük bir çaba, teknik çalışma ve insiyatif gerektiren tüm sosyal etkinlikler gönüllü olarak yürütülüyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.