Müjdat Gezen - Metin Akpınar...ADLİ KONTROL ŞARTIYLA..!

Müjdat Gezen - Metin Akpınar...ADLİ KONTROL ŞARTIYLA..!

Halk TV'de yayınlanan 'Halk Arenası' programında yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, polis eşliğinde adliyeye çıkarılmıştı. İlk ifadelerinin ardından savcılık kararını verdi...

Halk TV'de Uğur Dündar moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa katılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in skandal sözleri üzerine soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında polis ekipleri sabah saatlerinde Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'i Kadıköy'deki evlerinden alarak İstanbul Anadolu Adliye Sarayı'na götürdü.

İLK İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI... Savcılık kapısında beklerken, Metin Akpınar, tost ve çayla kahvaltısını yaptı. Ardından önce Metin Akpınar ardından da Gezen ifade verdi. İki sanatçı da " Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı, ifadelerimiz çarpıtıldı. Suçlamaları kabul etmiyoruz" dedi.

Müjdat Gezen ifadesinde cumhurbaşkanına hakaret kastı bulunmadığını belirterek, "Ben tiyatrocuyum. Sahnede de bu cümleleri kullanıyorum. Mizahi eleştiri yaptım. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi. 

 

SAVCILIK KARARINI VERDİ... Örgütlü suçlar savcılığı, ifadelerini aldığı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'i 'adli kontrol' istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevketti. Son kararı Sulh Ceza Hakimliği verecek.

NEYLE SUÇLANDILAR?.. Metin Akpınar, "askeri itaatsizliğe teşvik ve cumhurbaşkanı'n hakaret"le suçlanırken, Müjdat Gezen, "cumhurbaşkanına hakaret"le suçlandı.

 

Metin Akpınar, sabah saatlerinde polislerin içeriye girmesini ardından tek başına dışarıya çıkmış ve "Savcı bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz" demişti. Sivil ekip otosuna bindirilen Akpınar, polis eşliğinde İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na götürülmüştü. Akpınar adliyeye bahçesinde "Bunu bekliyor muydunuz?" sorusuna, "Tabiki" diye cevap vermişti.

MÜJDAT GEZEN NE DEDİ?... Evinden ayrılırken konuşan Müjdat Gezen "Savcıya gidiyorum. İfade vereceğim. Benim söylediğim şey belli. Biraz sonra savcılıkta da söyleyeceğim. Yalnız Recep Tayyip Erdoğan'a değil hiç kimseye, benim vatanseverliğimi yargılama hakkı vermiyorum" demişti. Polis aracına binmeyi kabul etmeyen Gezen kendi aracıyla polis eşliğinde adliyeye gitmişti.

Kaynak:internethaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.