Murat Dalkılıç... "MÜZİKTEN İLK PARAMI BABAMIN ALDIĞI GİTARLA KAZANDIM"

Murat Dalkılıç... "MÜZİKTEN İLK PARAMI BABAMIN ALDIĞI GİTARLA KAZANDIM"

Son dönem Türk Popunun en gözde isimlerinden Murat Dalkılıç, Kral TV ve Kral Pop Radyo ortak yayınında Gezegen Mehmet Mehmet Akbayın konuğu oldu

Geçtiğimiz gün Kral TV ve Kral Pop Radyo ortak yayınında Gezegen Mehmet Mehmet Akbayın konuğu olan yakışıklı popçu Murat Dalkılıç müzik hayatında ilk profesyonel kazancının babasının hediyesi gitarla olduğunu ve bu gitarın kendisine uğurlu geldiğini söyledi.

Samimi bir sohbet ortamında Mehmet Akbayın sorduğu her soruyu içtenlikle cevaplayan Murat Dalkılıç, özellikle genç hayranlarının ilgisinden çok memnun olduğunu belirtti. Fiziği ve şarkılarıyla olduğu kadar mütevazi tavırlarıyla da çok sevilen yakışıklı popçu hayatında öfkeye hiç yer olmadığını söyledi. Dalkılıç Öfkeden nefret ederim.

Tabii ki benim de sinirlendiğim zamanlar oluyor, ancak kızgınlığımı dışarıya yansıtmamaya çalışırım. Olayı kendi içimde sorgulayıp öfkemi dindirdiğim zaman karşımdakine hissiyatımı kırmadan yansıtırım. Eskiden daha çabuk sinirlenirdim ama artık insanların birbirini kırmasının işlerin hallolmasına hiç faydası olmadığını görüyorum diyerek olaylara her zaman soğukkanlı yaklaştığını belirtti.

Sohbet süresince müzik hayatının basamaklarını aktaran Murat Dalkılıç müziğe başlamasının sebebini ise ailesinin verdiği desteğe bağladı. İlkokul 4. Ve 5. sınıflarda iki yıl boyunca piyano eğitimi alan genç sanatçı, ortaokulda piyano bölümüne girmek isteyince babasının karşı çıktığını ancak yıllar içinde oğlunun müzik aşkıyla başa çıkamayacağını anlayınca kendisine sürekli enstrümanlar hediye ederek bu aşkı canlı tuttuğunu anlattı :

Müziği benden ilk alan babamdır, ilk geri veren de babamdır. İlkokuldan sonra piyano bölümüne girmek istedim ama babam müzisyenlikle ilgili bir şey yapmamı istemedi. Sonra baktı ki bütün çabaları yersiz, yıllar sonra, bana bir gitar aldı. Yurt dışına giderdi, bir bakardım, bana minyatür bir davul, bateri almış ama bu gitarı alması manidardı.

Çok profesyonel bir gitardı. O sıralarda basketbol oynadığım için pek yüzüne bakamamıştım. Sonra güzel bir hediye olduğu için açtım, baktım ve iki hafta sonra müzikten para kazanmaya başladım.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.