Müslüm Gürses... 1981 YILINDAKİ ŞARKISI İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI!

Müslüm Gürses... 1981 YILINDAKİ ŞARKISI İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI!

Besteci Orhan Akdeniz, tam 9 yıl önce 59 yaşındayken aramızdan ayrılan usta sanatçı Müslüm Gürses'in 1981 yapımı 'Mutlu Ol Yeter' albümünün dijital ortamdan elde edilen gelirini yüzde 50'sini almak için Burhan Bayar ile 2017'de anlaşma imzaladı. Orhan Akdeniz, YouTube ve benzeri platformlardan elde edilen gelirin kendisine 5 yıldır ödeme yapılmadığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.

nlü Besteci Orhan Akdeniz, 3 Mart 2013'te 59 yaşındayken İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden arabesk müziğin Baba'sı Müslüm Gürses'in 1981 yapımı 'Mutlu ol yeter' albümünde yer alan söz ve müziği kendisine ait 'Umut yoksulun ekmeği, Gökyüzü, Dünyanın kavgası' isimli parçalar için Burhan Bayar'ın sahibi olduğu Bayar Müzik şirketi ile 2017 yılında anlaşma sağladı.

nlaşmaya göre 'Mutlu ol yeter' albümünün dijital gelirlerinin yüzde 50'sini besteci Akdeniz alacaktı. Ancak, Orhan Akdeniz'e 5 yıl boyunca ödeme yapılmadı.


ÖDEME ALAMAYINCA MAHKEMEYE BAŞVURDU

Sabah Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre; Orhan Akdeniz, 41 yıl önce piyasaya sürülen albümün YouTube ve benzeri olmak üzere toplamda 36 platformda yayınladığını, milyonlarca dinlendiğini ve 2017'den itibaren buradan elde edilen gelirden kendisine herhangi bir ödeme yapılmadığı iddia etti.

Avukatı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran Akdeniz, 'Yapılan anlaşma doğrultusunda hakkım olan tarafıma verilmedi' ifadelerini kullandı. Akdeniz, Burhan Bayar ve Bayar Müzik şirketi hakkında suç duyurusunda bulununca savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.